• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2021

15:31

OBEZBEĐENJE PRIMILO NEZAKONITO VAKCINU! Duterte blokira istragu Senata: Nemojte da se odazovete pozivu!

Vesti

OBEZBEĐENJE PRIMILO NEZAKONITO VAKCINU! Duterte blokira istragu Senata: Nemojte da se odazovete pozivu!

Podeli vest

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte naredio je šefu svog vojnog obezbeđenja da ignoriše poziv Senata da ispita njegove telohranitelje zbog imunizacije neodobrenom vakcinom za kovid-19

Senat planira da sprovede istragu o vladinom planu vakcinacije sledeće nedelje, a neki senatori žele da se pojavi šef Predsedničke bezbednosne grupe (PSG) i objasni postupke jedinice, za koje su rekli da su nezakoniti.

- Nemojte da se odazovete pozivu - poručio je Duterte šefu PSG-a, generalu Hesusu Duranteu, u sinoćnjem televizijskom obraćanju, prenosi CNN.

General Durante je prošle nedelje rekao da je nekolicina članova jedinice koristila vakcinu "u dobroj nameri" jer nisu mogli da dozvole da čekaju regulatorno odobrenje, dodajući da je predsednik o tome obavešten tek posle.

Foto: Tanjug

On nije objavio o kojoj vakcini se tačno radi, niti rekao kako je dobijena.

Filipinska Uprava za hranu i lekove nije odobrila vakcinu protiv kovid-19 , što uvoz, distribuciju i prodaju vakcine protiv korona virusa u zemlji čini nezakonitom

Ta agnecija upozorila je na potencijalne opasnosti od upotrebe takvih vakcina, kao i da sarađuje sa Carinskim agencijom kako bi utvrdila kako su vakcine unesene u zemlju, prenosi CNN.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija