• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

05.01.2021

19:09

ŠOKANTNA KOLEKTIVNA MOLITVA-ZAKLETVA U KONGRESU SAD! Aman, Ameri, jeste li vi...  I amin je obesmišljen i pretvoren u muško-ženski sukob!

Vesti

ŠOKANTNA KOLEKTIVNA MOLITVA-ZAKLETVA U KONGRESU SAD! Aman, Ameri, jeste li vi... I amin je obesmišljen i pretvoren u muško-ženski sukob!

Podeli vest

Kad su u pitanju genderne i liberalne "ludosti - u Kongresu SAD postoji i neka vrsta "samoupravljanja". To je isplivalo na površinu na prvom zasedanju novog saziva Predstavničkog (donjeg) doma - za vreme tradicionalnog čitanja molitve

"Genderni liberal", demokrata iz Misurija Emanuel Kliver koji je prvi izgovarao delove teksta molitve koje su kongresmeni potom horski za njim ponavljali, skandalizovao je tradicionaliste nakon što je izgovorio "Amin"!

Jer, ta sveta reč mu je zazvučala kao "a-men" - kao nešto muško - pa je na svoju ruku dodao "a-women". To je izgovorio u dahu, kao "Awomen".
       
Kliver je za vreme kolektivne molitve stajao na  mestu spikera doma. Lice mu je bilo pod maskom, a čitao je molitvu koja se obraća „monoteističkom Bogu, Brahmi i Bogu poznatom pod mnogim imenima".

       
Završio je rečima: "Amen and a-women".
       
Ako se ne radi o unapred smišljenoj provokaciji, onda se Kliveru očito učinilo da je reč Amen (amin) izvedena iz engleskog korena men (ljudi, muškarci), pa je odlučio da u ime genderne ravnopravnosti doda reč koju je sam izmislio a-women (a-žene).

 

MERKELOVA POKAZALA PRAVO LICE DOK BOSNA PUCA PO ŠAVOVIMA! Berlin se oglasio licemernim saopštenjem, BiH je prepuštena sama sebi!

Ono što je rekao moglo bi se prevesti kao: "Amin i žene"...
       
Prvi je odreagovao republikanski kongresmen iz Pensilvanije Gaj Rešentaler, koji negodujući rekao:
       
- Molitva na prvom zasedanju 117. saziva Kongresa završena je rečima "Amin i žene". Amin je latinska reč koja znači "neka tako bude". Ta reč nije ni muškog ni ženskog roda. Nažalost, činjenice za progresiste (demokrate) nisu bitne. Neverovatno.

Biće ipak da u svemu što se dogodilo Kliver ništa nije improvizovao na svoju ruku, da se nije radilo o neznanju povodom reči "amin".

ĐUKANOVIĆ NA LEČENJU U PRIVATNOJ BOLNICI! Politika: Ima upalu oba plućna krila i otežano diše!

       
Dakle: može izgledati "neverovatno", ali nije nimalo neočekivano.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija