• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.01.2021

22:25

BAJDEN O NEREDIMA U VAŠINGTONU: Ono nisu demonstranti, ono su teroristi

Vesti

BAJDEN O NEREDIMA U VAŠINGTONU: Ono nisu demonstranti, ono su teroristi

Podeli vest

Novoizabrani predsednik Sjedininjenih Američkih Država Džo Bajden danas je kritikovao građane koji su juče upali u zgradu Kongresa u Vašingtonu, rekavši da su “domaći teroristi”

Bajden je istakao da je ovo jedan od najmračnijih dana u istoriji Amerike.

- Ovo nije bio protest. Ne zovite ih demonstrantima. To je bila rulja, to su bili domaći teroristi - kazao je Bajden na ceremoniji na kojoj je predstavio Merika Garlanda kao kandidata za državnog tužioca.

Bajden je takođe istakao da je ovaj incident bio jako predvidljiv, s obzirom da je Donald Tramp "napadao obeležja demokratije", kao što je kritikovanje slobodnih medija.

Bajden je kazao da je jedna od njegovih unuka Finegan juče posla poruku u kojoj je rekla da je stotine pripadnika bezbednosti čuvalo Linkoln Memorijal letos tokom protesta zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, prenosi Guardian.

On je istakao da je nivo bezbednosti na Kapitol Hilu, kada su Trampovi simpatizeri upali u zgradu Kongresa, bio mnogo niži.

- Niko ne može da mi kaže da je grupa “Black Lives Matter” protestovala juče, da bi bili tretirani mnogo, mnogo drugačije nego što je to bilo sa ruljom koji su upali u Kapitol Hil. Svi znamo da je to istina i to je neprihvatljivo - kazao je Bajden.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija