• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.01.2021

16:45

TVITER UDARIO NA TRAMPOVE PRISTALICE! Blokirao 70.000 naloga Kuanona, uklanja ih i Amazon

Vesti

TVITER UDARIO NA TRAMPOVE PRISTALICE! Blokirao 70.000 naloga Kuanona, uklanja ih i Amazon

Podeli vest

Kompanija Tviter saopštila je da je od petka suspendovala više od 70.000 naloga, koji su bili prvenstveno posvećeni deljenju sadržaja pokreta Kuanona (QAnon), nakon prošlonedeljnog nasilja u Vašingtonu, kada su pristalice aktuelnog predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kongresa

I kompanija Amazon je saopštila da radi na uklanjanju nekih proizvoda Kuanona sa svog onlajn tržišta, navodeći kao razlog pravila o zabrani prodaje uvređivog materijala ili drugog neprikladnog sadržaja.

"Imajući u vidu nasilne događaje u Vašingtonu i povećani rizik od štete, počeli smo da u petak popodne trajno suspendujemo hiljade naloga, koji su prvenstveno posvećeni deljenju sadržaja Kuanona", naveo je Tviter.

Kako dodaje ova kompanija, na tim nalozima delio seštetan sadržaj koji se dovodi u vezi sa Kuanonom i uglavnom su bili posvećeni širenju teorija zavere kroz servis.

Kako prenosi Rojters, pristalice Kuanona širili su teorije zavere na društvenim mrežama, koje uključuju neosnovane tvrdnje da se Tramp tajno bori protiv seksualnih predatora dece, među kojima su istaknute demokrate, holividuske zvezde i saveznici "duboke države".

"Duboka država" jedna je od teorija zavere koja govori o dosluhu i prijateljskim odnosima u američkom političkom sistemu i stvaranju tajne vlade unutar legitimno izabrane vlade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija