• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

13.01.2021

11:20

BROJ ZARAŽENIH KOVIDOM U SVETU PREMAŠIO 92 MILIONA, samo prošle nedelje 5 miliona novoobolelih širom planete!

Vesti

BROJ ZARAŽENIH KOVIDOM U SVETU PREMAŠIO 92 MILIONA, samo prošle nedelje 5 miliona novoobolelih širom planete!

Podeli vest

Broj zaraženih korona virusom u svetu premašio je 92 miliona, pokazuju najnoviji podaci sajta "worldometers"

Prema podacima sajta, u svetu je do sada zaraženo 92.009.713 osoba, od kojih je 1.970.096 preminulo. Od početka pandemije oporavilo se 65.849.397 ljudi.

U svetu je trenutno 24,19 miliona aktivnih slučajeva, od čega je 99.5 odsto pacijenata u lakšem stanju, dok je 0.5 odsto u kritičnom stanju. Vodeća zemlja po broju obolelih je SAD, u kojoj ima više od 23 miliona zabeleženih slučajeva od početka pandemije, sledi Indija sa 10,4 miliona, Brazil 8,1, Rusija 3,4 i Velika Britanija 3,1 miliona zaraženih.

Broj obolelih širom sveta porastao je tokom protekle nedelje za skoro 5 miliona, što je rekordan broj za nedelju dana od početka pandemije, saoštila je danas Svetska zdravstvena organizacija.


Kako je precizirano, u nedelji od 4. do 10. januara širom sveta je registrovano 4.953.758 novoh slučajeva, a preminulo je 85.436 osoba. Prethodni rekord za sedam dana zabeležen je u nedelji od 14. do 20. decembrea i iznosio je 4.612.790, prenosi Tas s.

Porasla je i incidencija zaražavanja na 20 odsto, ali i procenat smrtnih slučajeva za 11 odsto. 
U toku prošle nedelje u Severnoj i Južnoj Americi zabeležen je najveći broj novozaraženih, 2,5 miliona, a preminulo je 38.000 ljudi.

Evropa je zabeležila 1,8 miliona novih slučajeva i 36.000 preminulih. Kada je reč o pojedinačnim državama, najveći proast je zabeležen u SAD gde je u toku prošle nedelje registrovano 1,7 miliona novih slučajeva.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija