• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

15.01.2021

09:32

TAJNE SLUŽBE OTKAZALE BAJDENOV PUT U VAŠINGTON! Strahuje se za bezbednost novog predsednika, odložena i PROBA INAUGURACIJE!

Vesti

TAJNE SLUŽBE OTKAZALE BAJDENOV PUT U VAŠINGTON! Strahuje se za bezbednost novog predsednika, odložena i PROBA INAUGURACIJE!

Podeli vest

Proba inauguracije budućeg predsednika SAD Džoa Bajdena, zakazana za nedelju, odložena je za jedan dan iz bezbednosnih razloga, objavio je američki portal „Politiko“, pozivajući se na dva neimenovana izvora

Bajdenov tim je otkazao i putovanje novog predsednika iz Vilmingtona, u državi Delaver, u Vašington, planirano za ponedeljak zbog povećane zabrinutosti za njegovu bezbednost, navodi portal.

Komitet za inauguraciju nije želeo da komentariše ove navode. Direktor Federalnog istražnog biroa Kristofer Vrej rekao je ranije da FBI istražuje pojedince koji bi mogli ugroziti bezbednost inauguracije.

Bajden je zatražio je od Lize Monako, svog kandidata za zamenika državnog tužioca i savetnicu za borbu protiv terorizma bivšeg predsednika Baraka Obame, da bude privremeni savetnik za unutrašnju bezbednost. Predsednička inauguracija, koja je zakazana za 20. januar, tradicionalno privlači stotine hiljada posetilaca u Vašington, ali sada je ona predviđena dosta skromnije, zbog pandemije virusa korona.

Zvaničnici su upozorili na novu mogućnost za oružane proteste u Vašingtonu tokom ceremonije, nakon prošlonedeljnih nereda na Kapitolu u kojima je poginulo pet osoba. Planirano je da više od 20.000 pripadnika Nacionalne garde bude raspoređeno u Vašingtonu tokom ceremonije inauguracije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

ШТА СЕ ИМАЈУ БОЈАТИ?ПА ОН ЋЕ СВАКАКО КРЕПАТИ ПРЕ ПРОЛЕЋА,ЗИМУ ПРЕЗИМИТИ НЕЋЕ.ЧИМ ГА ПОПУСТЕ СТЕРОИДИ,ПОСЛЕ ИНАУГУРАЦИЈЕ ИМА ДА СЕ ИЗВРНЕ НА ЛЕЂА И ПРЕДА ДУШУ ЂАВОЛУ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija