• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2021

21:26

PRVI NAKON 15 GODINA! Abas saopštio raspisivanje izbora u Palestini!

Vesti

PRVI NAKON 15 GODINA! Abas saopštio raspisivanje izbora u Palestini!

Podeli vest

Palestinski predsednik Mahmud Abas saopštio je danas da će parlamentarni i predsednički izbori, prvi posle 15 godina, biti održani u maju, odnosno julu mesecu

Prema dekretu koji je objavila Abasova kancelarija, parlamentarni izbori biće održani 22. maja, a predsednički 31. jula.

U dekretu se kaže da je "predsednik je preporučio izbornom komitetu i svim državnim institucijama da započnu izborni proces u svim gradovima u otadžbini", misleći na Zapadnu obalu, Gazu i istočni Jerusalim, navodi AP.

Foto: Beta/AP

Mahmud Abas

Izbori predstavljaju veliki rizik za Abasovu partiju Fatah, ali i za Hamas koji je pozdravio predsednički dekret o raspisivanju izbora, ocenjuje američka agencija.

Fatah i Hamas više od 10 godina traže održavanje izbora, ali nikad nisu uspeli da prevaziđu nesuglasice i slože se o izbornom procesu.

Uprkos Abasovom današnjem dekretu, nije izvesno da će izbori zaista biti i održani, ocenjuje AP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija