• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.01.2021

20:00

AMERIKANCI ĆE NAPASTI RUSIJU NA OVE TRI LOKACIJE! Ekspert upozorio, prvo na udaru je Pridnjestrovlje, MOSKVA MORA DA SE SPREMI, provokacije su samo prva faza...

Vesti

AMERIKANCI ĆE NAPASTI RUSIJU NA OVE TRI LOKACIJE! Ekspert upozorio, prvo na udaru je Pridnjestrovlje, MOSKVA MORA DA SE SPREMI, provokacije su samo prva faza...

Podeli vest

Poznati ruski politikolog Jevgenij Satanovski pozvao je Moskvu da se pripremi za ozbiljne provokacije Sjedinjenih Država i NATO-a i to u tri područja - na Arktiku, u Tihom okeanu i Crnom moru jer bi one mogle da prerastu u napad i na kraju u ozbiljan oružani sukob

Prema ekspertu, nakupljanje vojne moći NATO trupa u baltičkim državama ukazuje na pripremu za velike vojne operacije protiv Rusije. Satanovski je primetio aktivnu militarizaciju zemalja susednih Rusiji, posebno Ukrajine i Gruzije.

Američka vojna komanda ide izokola i koristi lukavu šemu da pripremi napad na Rusiju, izbegavajući otvorenu konfrontaciju. Aktivno prebacuje oklopna vozila u istočnu Evropu. SAD objašnjavaju gomilanje oklopnih vozila u baltičkim državama potrebom za izvođenjem zajedničkih vežbi sa NATO trupama.

Istovremeno, naglašava Satanovski, nakon vežbi američke trupe ne žure da se vrate u svoju domovinu. Među znacima predstojeće provokacije u Evropi, Satanovski je naveo razmeštanje devet američkih udarnih dronova i stotina vojnika u bazu u Rumuniji.

"Iz kog će razloga američke bespilotne letelice od sada biti stacionirane na teritoriji Rumunije? Možda planiraju da ih koriste za napad na Pridnjestrovlje, kao prvu metu. Donbas je u ovom slučaju prilično daleko, ali Pridnjestrovlje je blizu. Da ne pominjemo brojne provokacije u Crnom moru, na severu, u našim istočnim morima. Sve se kreće ka ratu sa Sjedinjenim Državama", upozorio je politikolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 3 godine

Nece oni nikad da napadnu Ruse direktno. Oni ce nastavti sa onim sto su i dosad radili da spremaju iznutra da nesto izbije kao sto su unistili Jugoslaviju. To je plan vec odavno. Podizu nacionalnu svest u Ruskim republikama kao sto odavno rade u Vojvodini. (Niko se nije zapitao sta radi Amerikanac u Zrenjaninu, uclanjen u folklor i uci da igra srpska kola. Ali zato mnogi Srbi danas bi da se odvoje od Srbije a cak ni ne shvataju sta govore i zele.) Ameri su bili svesni da Sovjetski Savez nikada nece moci unistiti ako napadnu a i da je opasno za citavu planetu ako imaju otvoreni rat sa Rusima. I uspeli su da ih uniste iznutra. Sada poneke od tih novonastalih drzava shvataju u cemu je stvar i manje vise udruzuju se nazad. Znaju da im je to jedini spas. Inace zato Ameri ponovo ubacuju onoga sto je toboze otrovan da pokusa nesto da izazove a imaju i na jugu mnoge koji jedva cekaju da izazovu haos.

Plava Ptica

pre 3 godine

Ne znam zasto bi USA napala Rusiju-propala drzava!Zivi samo od prodaje sirovina i gasa.

Doca

pre 3 godine

Nisam znao da je svraka ptica plave boje. Neće i smeju ameri da napadnu ni S. Koreju a posebno ne Rusiju. Oni će se istresati na nekim malim siromašnim narodima kao što smo mi. Na žalost. Bilo bi lepo gledati te derbije SAD-Kina i Rusija-Nemačka. Samo ŠTO DALJE OD NAS.

Djovani

pre 3 godine

Usa Nato u sve dubljolj krizi ,Amerika propada i Ekonomski a i Evroske pojedine zemlje poput Italije .Amerika ako napadne KinU ili Rusiju to ce biti i njen poslednji Rat na zemaljskoj kugli????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59