• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2021

20:57

SVIH 50 AMERIČKIH DRŽAVA U PRIPRAVNOSTI! Strah od protesta tokom Bajdenove inauguracije SVE VEĆI!

Vesti

SVIH 50 AMERIČKIH DRŽAVA U PRIPRAVNOSTI! Strah od protesta tokom Bajdenove inauguracije SVE VEĆI!

Podeli vest

Svih 50 američkih država i distrikt Kolumbija su u pripravnosti ovog vikenda zbog mogućih nasilnih protesta protivnika inauguracije izabranog predsednika Džozefa Bajdena koja će biti održana u sredu

Pripadnici Nacionalne garde iz svih delova zemlje upućeni su u Vašington kako bi obeshrabrili bilo kakvo moguće ponavljanje nasilja od 6. januara kada je prilikom upada Trampovih pristalica u Kongres nastradalo pet osoba.

Federalni istražni biro (FBI) je upozorio da bi u prestonicama svih 50 država moglo da dođe do marsa naoružanih Trampovih pristalica, prenosi Bi-Bi-Si.

U Distriktu Kolumbija zatvoren je kompleks Nacionalne aleje.

Duž ulica američke prestonice Vašingtona postavljene su barikade i povećane su mere bezbednosti.

Usled pojačanih mera bezbednosti zdanje u kojem se nalazi američki Kongres opasano je metalnim ogradama.

Foto: Tanjug/AP

Isto važi i za prostor pred spomenikom Džordžu Vašingtonu, gde će u ograđenom području, umesto desetina hiljada građana, boraviti medijske ekipe akreditovane za praćenje inauguracije Džozefa Bajdena.

Osim Nacionalne garde, na ulicama prestonice pojačano je prisustvo policije, dok je najavljeno i da će najmanje 12 metro stanica u širem centru grada biti zatvoreno.

Bajdenov tim je već pozvao Amerikance da izbegavaju putovanja u prestonicu zbog pandemije kovida 19.

Foto: Reuters

Nacionalna garda

Očekuje se da bi naročito sutra moglo da bude protesta, jer su Trampove pristalice i desničari preko društvenih mreža pozvali na proteste 17. januara i marš u Vašingtonu na sam dan inauguracije.

Guverneri Merilenda, Novog Meksika i Jute proglasili su vanredno stanje u svom državama uoči mogućih proteta.

Kalifornija, Pensilvanija, Mičigen, Virdžinija, Vašington i Viskonsin su aktivirale svoju Nacionalnu gardu, a Teksas će zatvoriti svoj kongres od danas do 20. januara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VOJIN

pre 3 godine

ШТО НАПУПИ ТО И ПРОЦВЕТА .....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija