• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.01.2021

18:39

SVET JE STVARNO OTIŠAO DOĐAVOLA! Ameri isprobavaju TITOV socijalizam, poznata kompanija POTPUNO U VLASNIŠTVU RADNIKA!

Vesti

SVET JE STVARNO OTIŠAO DOĐAVOLA! Ameri isprobavaju TITOV socijalizam, poznata kompanija POTPUNO U VLASNIŠTVU RADNIKA!

Podeli vest

Gigant na tržištu akustičnih gitara Tejlor objavio je da je obavio tranziciju u vlasništvu, te da je sada 100 odsto kompanije u vlasništvu zaposlenih

Radujemo se što ljudima dajemo radost muzike i nadamo se da ćemo to isto raditi za generacije koje dolaze, rekao je Bob Tejlor, koosnivač i predsednik kompanije Tejlor gitars.

- Sprovođenje 100 odsto tzv. ESOP plana omogućava nam nezavisnost na duže staze i nastavlja se realizacija naše vizije kao inovativnog proizvođača gitara.

Plan je poresko kvalifikovan i omogućava zaposlenima da primaju penziju povezanu sa budućom vrednošću kapitala Tejlor gitarsa. Dok će zaposleni u Tejlorovom proizvodnom pogonu u Tekateu (Donja Kalifornija, Meksiko) učestvovati u njenom ESOP planu za SAD, zaposleni u Evropskoj uniji biće učesnici u sličnom planu podsticaja koji je dostupan prema propisima EU, prenosi B 92.

(VIDEO) NAVALJNI SE VRATIO, ČEKA GA ĆELIJA! NJEGOVE PRISTALICE POHAPŠENE NA AERODROMU! Aleksej se suočava sa 10 godina robije?!

Kurt Listug, suosnivač i izvršni direktor, dodao je: "Iako se Bob i ja ne povlačimo, pripremamo se za naš konačni izlazak. Glavni dizajner gitare Endi Pauers nije samo izvor našeg dizajna gitare za budućnost, već se i on pridružio našem timu za vođstvo pre nekoliko godina, a jačanje našeg tima za vođstvo bilo je neophodno za planiranje našeg nasleđa".

Ova vlasnička tranzicija dokazuje da Tejlorova ideja održivosti ide daleko dalje od izvanrednih načina na koje je pristupila pronalaženju drveta za svoje gitare. ESOP struktura omogućava Tejloru da obezbedi značajne finansijske benefite radnoj snazi koji doprinose rastućem uspehu kompanije, piše Mjuzik rejdar.

RUSKA VAKCINA MOŽE DA SPREČI PANDEMIJU! Evropski mediji jasni, pitanje je hoće li VLADE DRŽAVA EU PRISTASTI DA IH SPASAVA MOSKVA!

- Verujemo da smo kreirali posebnu kompaniju, gde strastveni ljudi mogu da se angažuju za pronalaženje inovacija, saradnji i poštovanju - rekao je Listung.

Ovim postupkom Tejlor gitars se pridružio drugim uspešnim kompanijama koje posluju po ESOP planu, uključujući Klif bar end kompani, King Artur flaur bejking kompaniju, kao i kompaniju V.L. Gor end Asosijejts.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

To što će zaposleni imati 100% akcija kompanije, kao prvo, ne znači da svi imaju isti broj akcija a time i istu težinu glasa u skupštini, i drugo, pogotovu ne znači da će radnik sa trake imati glas na temu strategije društva, reinvesticije i isplate dividendi (čitaj "višak" koji se delio u vreme SFRJ). Naravno, skupština akcionara će raditi svoj deo posla opisanog u Statutu društva, Nadzorni odbor svoje a Izvršni svoje. A tek "radnički savet" neće postojati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija