• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/Mediji

19.01.2021

07:25

MOSKVI PUKAO FILM, BRUTALNA PORUKA PARIZU I BERLNU! Urazumite ih, inače ćemo pričati drugačije!

Vesti

MOSKVI PUKAO FILM, BRUTALNA PORUKA PARIZU I BERLNU! Urazumite ih, inače ćemo pričati drugačije!

Podeli vest

Rusija će drugačije raditi ako Pariz i Berlin ne nateraju Kijev da poštuje normandijske i sporazume iz Minska o Donbasu, kaže šef ruske diplomatije Lavrov

On je skrenuo pažnju na to da Kijev ne ispunjava odredbe normandijskih i sporazuma iz Minska o Donbasu, a da predstavnici Kijeva daju izjave da te sporazume nije potrebno poštovati ili da mogu da se implementiraju samo delimično.

- Glavno mi je da shvatim šta misle Francuzi i Nemci. Kada se kao odgovor na naše mnogobrojne pozive, uključujući i moja pisma, da urazume kijevske predstavnike na pregovorima o Donbasu - oni se jednostavno povlače, kako se kod nas kaže, u senku. Ništa javno ne iznose. Ako je princip da ne treba vređati zemlju, rukovodstvo Ukrajine, s kojom je povezana jedna od nada na obuzdavanje Rusije, neka nam onda direktno tako kažu. Tada cěemo drugačije planirati svoje poteze u tom pravcu - izjavio je ministar. 

On nije precizirao kako će tačno Rusija u tom slučaju izmeniti svoju strategiju.

E, OVO JE ZA NOBELA! RUSIJA NE TREBA DA OMETA ŠIRENJE NATO! Moskva, ne treba da brine, Srbija je neće izdati!

Nije prvi put da Lavrov apeluje na Nemačku i Francusku. Ranije je ministar rekao da Rusija ima ogromne pritužbe na račun Berlina i Pariza povodom rešavanja situacije u Ukrajini i da je važno da oni nateraju Kijev da poštuje sporazume iz Minska i da prestanu da mu gledaju kroz prste.

Nedavno su održani pregovori političkih savetnika lidera "normandijske četvorke" o rešavanju ukrajinske krize održani su u utorak u Berlinu.

Predstavnik Rusije na sastanku bio je zamenik šefa administracije predsednika Rusije Dmitrij Kozak.

SRBIJO, OVO NE MOŽE DA TE MIMOIĐE! BAJDENOVA PRVA MISIJA JE SRUŠITI ENERGETIKU EVROPE ZBOG ZAVISNOSTI OD RUSIJE!

Predmet sastanka bila je diskusija o realizaciji rezultata samita u Parizu 2019. godine u delu političkog rešavanja sukoba.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JAPANAC

pre 3 godine

Može da se ruska zastava ponovo zavijori na Bundestagu, a i Ajfelovoj kuli!!! Imajući u vidu koliko ste im zla naneli u prošlosti, baćuške teško da to zaborave.

Ami

pre 3 godine

Rusija sebe smatra jako bitnom....al to u Europi ne pali.

Rašo

pre 3 godine

Taktika je prevara i ucena, bezobrazluk je način, a licemerstvo i laskanje je konstanta kroz vekove koja krasi diplomatija. Sve smo to okusili i probe su izvedene nad srbima kao priprema za iscrpljivanje Rusije. Slabost njihove taktike je sve prisutnija zbog krize i podcenjivanja, probleme koji su izazvali od raspada YU do Majdana ostavljaju otvorenim i iz njih se bogate i iscrpljuju druge narode. Makijavelizam sa drugim nazad im filozofijama u službi svetskih interkompanijskih moćnika su oteli države EU i njima upravljaju.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija