• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.01.2021

15:28 >> 19:36

NAJMANJE 3 OSOBE POGINULE U EKSPLOZIJI U MADRIDU! Stravične scene, zgrada u plamenu, šut PREKRIO ulicu i automobile! /VIDEO/

Vesti

NAJMANJE 3 OSOBE POGINULE U EKSPLOZIJI U MADRIDU! Stravične scene, zgrada u plamenu, šut PREKRIO ulicu i automobile! /VIDEO/

Podeli vest

Najmanje tri osobe su poginule, a osam je povređeno, od kojih jedna teže, u snažnoj eksploziji koja je dovela do delimičnog urušavanja zgrade u centru Madrida i izazvala požar u njoj.

Portparol madirdske policije je izjavio da vatrogasci pokušavaju da ugase manji požar unutar zgrade kako bi mogli da dovedu pse tragače i pripadnike specijalnih tragačkih timova da krenu u potragu za preživelima, preneo je AP.

Televizija TeleMadrid je javila i da se jedna osoba vodi kao nestala.

Pojavili su se dramatični snimci na kojima se vidi oštećena zgrada dok je šut prekrio ulicu.


Na fotografijama i video zapisima koje su snimili šokirani posmatrači vide se automobili uništeni eksplozijom i dim koji se širi sa gornjeg sprata zgrade.

 

 


Zgrada koja se urušila je verski kompleks u kojoj su se sveštenici živeli i pripremali se za svoj poziv i u kojoj su pripremali obroke za beskućnike, izjavio je Rojtersu jedan od suseda.

Telemadrid je preneo reči glavnog vikara da su sveštenici koji su živeli na petom i šestom spratu dobro, ali da pokušavaju da pronađu volnotera koji je radio sa njima.

Lokalni novinar rekao je da se "strašna" eksplozija dogodila u ulici Toledo koja se nalazi u centru španske prestonice.

Portparol gradskog veća Madrida potvrdio je da se vatrogasci, policija i jedinice civilne zaštite nalaze na mestu incidenta. Osam posada vatrogasaca upućeno je u to područje, navodi lokalni TeleMadrid.

Izveštava se da je škola teško oštećena u eksploziji, a dim koji se vidi na video zapisima snimljenim na ulici navodno dolazi iz staračkog doma pored zgrade u kojoj se dogodila eksplozija.

 


 

 

Uzrok eksplozije trenutno nije jasan, iako nepotvrđeni izveštaji sugerišu da je do eksplozije došlo zbog curenja gasa.

 

 


Lokalno stanovništvo, uključujući izvestan broj starijih ljudi iz staračkog doma, je evakuisano iz tog područja, a policija navodno savetuje ljude da odu u slučaju daljih eksplozija.

 


 

 

Još uvek nema zvaničnih informacija o žrtvama, ali je načinjena velika materijalna šteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija