• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2021

09:37

ŽENA BIVŠEG MINISTRA PRAVDE OSUĐENA ZBOG KORUPCIJE! Sa mužem kupovala glasove kako bi ušla u parlament!

Vesti

ŽENA BIVŠEG MINISTRA PRAVDE OSUĐENA ZBOG KORUPCIJE! Sa mužem kupovala glasove kako bi ušla u parlament!

Podeli vest

Japanski sud u Tokiju proglasio je danas Anri Kavai, suprugu bivšeg ministra pravde Kacujukia Kavaia, krivom za kupovinu glasova tokom izbora za parlament 2019. godine

Anri je osuđena na godinu i četiri meseca zatvora, uslovno na pet godina, saopštio je tokijski okružni sud, prenosi Rojters.

Anri Kavai i njen suprug Kacujuki Kavai uhapšeni su prošle godine pod optužbom da su dali novac kako bi pomogli da Anri izbori mesto u gornjem domu parlamenta.



Tužioci su u optužnici i naveli da su oni platili 1,7 miliona jena petorici ljudi 2019. godine kako bi pomogli Anri da osvoji svoje mesto, dok je Kacujuki odvojeno dao mito u iznosu od 27,31 miliona za 103 osobe da joj pomognu da bude izabrana u gornji dom parlamenta 2019., kada je i osvojila mesto u tom zakonodavnom telu.

U vreme njihovog hapšenja, Kacujuki, blizak prijatelj japanskog premijera Jošihide Suge, je negirao bilo kakvu krivicu, dok je Anri odbila da se izjasni po optužnici , na savet svog advokata, navodi agencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija