• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

21.01.2021

17:19

ZAHAROVA PORUČILA NOVOJ AMERIČKOJ ADMINISTRACIJI: Lopta je trenutno na vašoj strani

Vesti

ZAHAROVA PORUČILA NOVOJ AMERIČKOJ ADMINISTRACIJI: Lopta je trenutno na vašoj strani

Podeli vest

Moskva se nada da će se nova američka administracija voditi promišljeniju politiku i da neće zaoštravati konfrontaciju sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Nadamo se da će se tim koji je stigao uBelu kuću pridržavati odmerenijeg kursa, ne pogoršavajući ionako preterano konfrontirane, ne našom krivicom, rusko-američke odnose - rekla je portparolka.

Ona je takođe izrazila nadu da će nova američka administracija odgovoriti na predloge koje je Moskva ranije iznela, istakavši da je „lopta trenutno na američkoj strani“.

- Stvar je u tome da od naših američkih kolega treba da čujemo odgovore na sve ono što je već na pregovaračkom stolu ili na ono što je Moskva poslala kao predlog. Pritom, nadamo se da će nova američka administracija ipak pokazati uzajamnu želju da se odazove na naše mnogobrojne predloge koji su odavno izloženi - istakla je diplomata.

Prema rečima Zaharove, neki od tih predloga su formiranje savetodavnog i ekspertskog veća, usvajanje zajedničke izjave o nedopustivosti nuklearnog rata i jačanju strateške stabilnosti, razmena pisama u kojima se obavezuju da se međusobno neće mešati u unutrašnje poslove, pokretanje bilateralnih ekspertskih razgovora o libijskoj krizi i tako dalje.

Kako kaže, Moskva nije sklonila ta pitanja sa dnevnog reda, ali istovremeno ne samo da nije dobila konstruktivnu reakciju, nego čak ni povratne informacije o mnogim pitan


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija