• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.01.2021

19:50

NOVI SOJ KORONAVIRUSA PREPLAŠIO BRITANCE! Džonson: Širi se brže i SMRTONOSNIJI je od ostalih varijanti, moguće JOŠ RESTRIKTIVNIJE MERE!

Vesti

NOVI SOJ KORONAVIRUSA PREPLAŠIO BRITANCE! Džonson: Širi se brže i SMRTONOSNIJI je od ostalih varijanti, moguće JOŠ RESTRIKTIVNIJE MERE!

Podeli vest

Velika Britanija možda će morati da primeni dodatne mere kako bi zaštitila svoje granice od novih sojeva Kovida-10, poručio je danas premijer te zemlje Boris Džonson

- Zaista ne isključujem da ćemo možda morati da preduzmemo dodatne mere - rekao je Džonson na brifingu za novinare, a prenosi Rojters.

On je dodao da vlada ne može da razmotri ublažavanje restriktivnih mera lokdauna imajući u vidu trenutno visoke stope zaraženosti, dok ne bude sigurna da program vakcinacije funkcioniše.

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Prema trenutnim merama lokdauna u Velikoj Britaniji, zabranjena je većina međunarodnih putovanja, a novim pravilima, uvedenim u ponedeljak, zahteva se od putnika da imaju negativan test na korona virus pre poletanja i, uz to, da određeni period provedu u karantinu po dolasku u zemlju.

Novi soj mnogo smrtonosniji

Novi soj korona virusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji mogao bi biti smrtonosniji od ostalih varijanti virusa, rekao je danas britanski premijer Boris Džonson.

- Pored toga što se brže širi, postoje dokazi da je novi soj povezan sa većom smrtnošću - rekao je Džonson na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Vakcine koje se trenutno koriste u Britanije su efikasne i protiv novih varijanti, rekao je Džonson i naglasio da je upravo novi soj razlog zbog kojeg je britansko zdravstvo pod snažnim opterećenjem.

Glavni naučni savetnik britanske Vlade Patrik Volans je na konferenciji za novinare potvrdio da postoje dokazi da nova varijanta virusa nosi veći rizik od smrtnosti, preneo je Rojters.

- Ako uzmete, na primer, muškarce u 60-im godinama, prosečan rizik je da će na 1.000 obolelih, grubo rečeno, njih 10, nažalost preminuti od virusa. Sa novom varijantom, za 1.000 obolelih, moglo bi da se, prema grubim podacima, očekuje da će 13 do 14 da umre - rekao je Volans.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17