• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

26.01.2021

17:06

ORBANOV OBRAČUN SA AMERIKOM! ​Mađarska uvodi zabrane na društvenim mrežama

Vesti

ORBANOV OBRAČUN SA AMERIKOM! ​Mađarska uvodi zabrane na društvenim mrežama

Podeli vest

Mađarska vlada je danas saopštila da će uvesti određene zabrane na društvenim mrežama kako bi sprečila "namernu, ideološku", zloupotrebu diginalnih platformi, uoči izbora 2022. godine

Ministarka pravde Judit Varka je povukla paralelu sagašenjem naloga na društvenim mrežama bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, nakon što su njegove pristalice upale u Kongres 6. januara, rekavši da su tehnološki giganti, takođe, pokušali da spreče "slobodu govora" mađarskih državnih lidera, preneo je Rojters.

Dolaskom Džoa Bajdena na čelo SAD, "američki tehnološki gurui su pušteni s lanca, a Barak Obama kaže da zaustavljanje Trampa nije kraj ove priče, jer u svetu ima mnogo Trampova, kao što je Viktor Orban", izjavila je Varga za pro-državni medij Pešti TV.

"Liberali rade jako i učiniće sve što je u njihovoj moći protiv Orbanove vlade 2022. godine", dodala je ona, aludirajući da će predstojeća izborna kampanja biti žestoka.

Varga je putem Fejsbuka obelodanila da će biti restriktivnih mera na društvenim mrežama, ali nije rekla koje će korake preduzeti vlada.

Fejsbuk i Instagram su dominantne društvene mreže u Mađarskoj, pa onda ide Tviter.

Tviter nalog mađarske vlade privremeno je bio suspendovan u septembru, zbog čega se vladin portparol Zoltan Kovač žalio da "tehnički giganti žele da utišaju sve koji imaju drugačije mišljenje".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija