• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

28.01.2021

07:00

(VIDEO) E, OVO AMERIKA I EU NEĆE DOZVOLITI RUSIJI I KINI - NIKAD! Nisu u pitanju samo milijarde dolara ili evra, već prestiž! PROJEKAT CR929 je najveća pretnja Zapadu!

Vesti

(VIDEO) E, OVO AMERIKA I EU NEĆE DOZVOLITI RUSIJI I KINI - NIKAD! Nisu u pitanju samo milijarde dolara ili evra, već prestiž! PROJEKAT CR929 je najveća pretnja Zapadu!

Podeli vest

Svet je iznenađen, ubrzo nakon početka serijske proizvodnje, rusko-kineski avion CR929 moći će da potisne svoje eminentne vazdušne američke konkurente

Lansiranje letelice velikog dometa CR929, predviđeno da započne 2021. godine, preti da ospori dominaciju civilnih aviona u globalnom vazdušnom prostoru.

Prema saznanjima, slično mišljenje izraženo je u materijalu kineskog izdanja Global Times-a, u vezi sa predviđanjima kako će se na Boeing i Airbus odraziti ulazak rusko-kineskog projekta na svetsko vazduhoplovno tržište. 

Izvor, pozivajući se na reči Janga Žiganga, generalnog inženjera kineske kompanije COMAC Ltd, primećuje da početak izgradnje CR929 ukazuje na to da su svi projektni radovi za novi avion završeni.

Portal kompanije PRC ukazuje da je ovaj rusko-kineski avion u početku bio usmeren na upotrebu samo u dve države koje su učestvovale u njegovom stvaranju.

AMERIKA U PARANOJI, PROGLAŠENO STANJE OPŠTE PRIPRAVNOSTI: Izdato upozorenje, preti velika opasnost, teroristi su tu...

Međutim, primetili su da CR929 takođe ispunjava savremene svetske zahteve tržišta vazdušnog prevoza na međunarodnim i regionalnim linijama komunikacije.

„Danas su lideri u proizvodnji širokotrupnih aviona na velike udaljenosti Boeing i Airbus", primećuje izvor pozivajucći se na kineske stručnjake, „međutim, nakon implementacije rusko-kineskog projekta CR929, Rusija i Kina će biti u stanju da potisnu Sjedinjene Države na globalnom vazduhoplovnom tržištu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 3 godine

A šta mogu da urade!? Da neće možda da ih bombarduju!?

1999

pre 3 godine

Ma ko sta vise pita EU I USA nari;ito velike sile.

Vlad

pre 3 godine

Nek ih potisnu sa svojih tržišta prvo, pa će i to dovoljno da "ukopa" i Amere i EU!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija