• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

07.02.2021

14:01

SVE JE JASNO, KO JE TU KO! Rusija u slučaju rata može da blokira komunikacije NATO-a u Evropi

Vesti

SVE JE JASNO, KO JE TU KO! Rusija u slučaju rata može da blokira komunikacije NATO-a u Evropi

Podeli vest

Rusija poseduje opremu potrebnu da u slučaju vojnog sukoba ostavi NATO bez komunikacija u Evropi, piše analitičar lista „Nešenal interest“ Dejvid Eks.

Analitičar ističe da SAD puno troše kako bi smanjile zaostajanje u razvoju sistema elektronskog ratovanja. Kako je precizirano u članku, Pentagon svake godine u tu svrhu troši po 10 milijardi dolara, pri čemu je efikasnost ulaganja za sada teško nazvati idealnom.

S tim u vezi, ekspert ne isključuje mogućnost da bi NATO mogao potpuno da ostane bez sistema komunikacija usled razvoja sistema radio-elektronske borbe u Rusiji i Kini.

Autor je kao slabu tačku u ruskim sistemima naveo zaštitu pomorske i vazdušne vojne tehnike koja je, prema njegovim rečima, lošije zaštićena od uticaja kompleksa elektronskog ratovanja.

Zaključak eksperta je da bi Amerika trebalo da obrati pažnju na tu sferu i ističe da bi to bilo mnogo efikasnije od nastojanja da sustigne Rusiju na kopnu.

„Snage Kremlja će u ratu na kopnu biti dobro opremljene kako bi blokirale komunikaciju i senzore SAD i saveznika“, napisao je Eks.

Ranije je Severna flota Rusije saopštila da su ruski vojnici na teritoriji Murmanske oblasti testirali sistem za elektronsko ratovanje „Murmansk BN“, koji je u stanju da ometa signal na udaljenosti do 5.000 kilometara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kosta

pre 3 godine

Ima tu i druga strana medalje, naime NATO moze da blokira komunikacije Ruske armije u evropskom delu Rusije sve do Urala i na dalekom istoku okolo Vladivostoka... tako da su i Rusi i NATO opetu pat poziciji

SPOLJNA POLITIKE AMERIKE: Bajden NEĆE PREZATI da započne rat!
Planeta

SPOLJNA POLITIKE AMERIKE: Bajden NEĆE PREZATI da započne rat!

Simbolika odlaska u Stejt department ukazuje na „resetovanje“ spoljne politike SAD i šalje jasnu poruku da će Bajdenu diplomatija biti na prvom mestu. To podrazumeva približavanje sa tradicionalnim saveznicima SAD i nameru da se sa njima traže zajednički interesi i apsolutni dobici za obe strane, a ne samo relativni dobici koje je gledao Tramp

06.02.2021

23:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija