• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.02.2021

09:50

BRITANSKI MATEMATIČAR TVRDI: Sve čestice korone na svetu mogu stati u jednu LIMENKU!

Vesti

BRITANSKI MATEMATIČAR TVRDI: Sve čestice korone na svetu mogu stati u jednu LIMENKU!

Podeli vest

Sve čestice korona virusa koje trenutno kruže svetom mogle bi da stanu u konzervu koka kole, izračunao je britanski matematičar Kit Jejts

Prema proračunima tog naučnika sa Univerziteta u Batu, u svetu trenutno cirkuliše oko dva kvintiliona, odnosno dve milijarde čestica korona virusa, prenosi Skaj njuz.

On je do te cifre došao kombinujuci svetske podatke o broju novozaraženih i procene količine virusa po osobi, a na osnovu proračuna o veličini korona virusa, prosečno 100 nanometara, izračunao je ukupan volumen virusa.



Kako navodi Skaj njuz, njegov rad pokazuje koliko razaranja mogu da izazovu minijaturne čestice virusa.

U svetu je od početka pandemije korona virusom zaraženo skoro 108 miliona ljudi, a 2,6 miliona ih je preminulo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRITANCI TVRDE: Evropska Unija će se raspasti zbog - RUSKE VAKCINE!
Planeta

BRITANCI TVRDE: Evropska Unija će se raspasti zbog - RUSKE VAKCINE!

Italija je „zapretila“ da će odobriti rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) usled sve većeg nezadovoljstva zbog toga što je vakcinacija u Evropskoj uniji stala. Na takav korak su spremne čak i Nemačka i Austrija, piše britanski portal „Dejli ekspres“

10.02.2021

13:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija