• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

18.02.2021

09:14

RUSI RAZOTKRILI VARVARSKI PLAN UKRAJINE! Grade branu kako bi u potpunosti ONEMOGUĆILI VODOSNABDEVANJE Krima!

Vesti

RUSI RAZOTKRILI VARVARSKI PLAN UKRAJINE! Grade branu kako bi u potpunosti ONEMOGUĆILI VODOSNABDEVANJE Krima!

Podeli vest

Poslanik ruske Dume sa Krima Mihail Šeremet ocenio je da su planovi Ukrajine da dovrši branu na Severno-krimskom kanalu čime bi se u potpunosti onemogućilo vodosnabdevanje poluostrva varvarska politika

- Vlasti u Kijevu nastavljaju da prema stanovnicima Krima sprovode svoju varvarsku politiku zasnovanu na mržnji prema ljudima. Njihovi planovi da po bilo koju cenu naštete Krimu predstavljaju beznadežno gubljenje vremena. Mi smo već razradili i realizovaćemo preciznu mapu puta kako bi se osiguralo sigurno vodosnabdevanje i kako bi se rešio problem nedostatka vode - rekao je Šeremet.

Postupke Kijeva opisao je kao nerazumne jer štetu nanose pre svega sebi.

Potpredsednik krimskog parlamenta Vladimir Bobkov, takođe, smatra da će ta inicijativa Kijeva za posledicu imati samo uzaludno trošenje budžetskih sredstava.

S obzirom na to da su na Krimu su u toku obimni radovi s ciljem jačanja stabilnog snabdevanja vodom, sve je manje aktuelno pitanje dobijanja vode sa teritorije Ukrajine, naveo je on.

- Ideje o završetku brane kako bi se otežalo snabdevanje Krima vodom zvuče kao totalna glupost imajući u vidu deficit ukrajinskog budžeta. Treba prekinuti sa tim glupim izjavama o isporukama vode koje je Ukrajina već odavno obustavila a sad još hoće da uludo potroši sredstva kako bi sama sebi to garantovala - rekao je Bobkov.

Podsetimo, Anton Korinevič koji vrši dužnost takozvanog „stalnog predstavnika predsednika Ukrajine u Autonomnoj Republici Krim“ razgovarao je sa šefom uprave Severno-krimskog kanala Sergejem Ševčenkom o potrebi da se završi izgradnja brane kako bi se isključila mogućnost vodosnabdevanja poluostrva.

Ukrajina je nakon prisajedinjenja Krima Rusiji jednostrano obustavila snabdevanje pitkom vodom iz Dnjepra kroz Severno-krimski kanal odakle su građani ranije obezbeđivali 85 odsto vode za piće.

Zbog deficita vode na Krimu je uveden poseban režim, a voda se obezbeđivala iz podzemnih izora prirodnih akumulacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija