• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2021

18:09

BAJDEN PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU U TEKSASU!

Vesti

BAJDEN PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU U TEKSASU!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden proglasio je stanje velike katastrofe u Teksasu, što otvara mogućnost za preusmeravanje federalnih sredstava u tu saveznu državu u kojoj milioni ljudi, zbog snežnog nevremena, nemaju struju i vodu, saopštila je Federalna agencija za vanredne situacije (FEMA)

Skoro polovina države u petak nije imala pijaću vodu, a struje nema već nekoliko dana, dok je temperatura u minusu.

U hladnom talasu umrlo je više od 20 ljudi.

Ovo je i prva veća kriza s kojom se suočava predsednik SAD u prvih mesec dana svog mandata.



Bela kuća tesno sarađuje sa republikanskim guvernerom Teksasa Gregom Abotom, koji nije odmah priznao Bajdenovu pobedu na novembarskim izborima, a Bajen razmatra i posetu Teksasu, prenosi Glas Amerike (VOA).

Bajden je zatražio od saradnika da ubrzaju proceduru proglašenja vanredne situacije u Teksasu, rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Predsednik SAD je razgovarao sa Abotom i preneo mu da će federalne vlasti raditi sa lokalnim kako bi se pomoglo ljudima koji su bez struje i vode.



Istovremeno, republikanski senator iz Teksasa Ted Kruz suočava se sa brojnim kritikama, jer je u trenutku najgore krize otputovao sa porodicom na odmor u Meksiko.

Iz Kankuna se vratio u četvrtak i svoj odlazak nazvao "greškom", navodi VOA.



Demokrate u Kongresu optužile su Abota i druge republikance da su odgovorni za katastrofu u Teksasu jer nisu ulagali u energetski sistem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DEMOKRATE NE ODUSTAJU OD OSVETE TRAMPU! Nije im prošao OPOZIV, pa spremili plan kada se bivši predsednik preseli - NA ONAJ SVET!
Planeta

DEMOKRATE NE ODUSTAJU OD OSVETE TRAMPU! Nije im prošao OPOZIV, pa spremili plan kada se bivši predsednik preseli - NA ONAJ SVET!

Demokrate nisu uspele da opozovu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa jer nisu imale većinu u Senatu, ali su rešile da mu se osvete bar kada se preseli na onaj svet. Demokrate su podnele Predstavničkom domu predlog kojim se zabranjuje da Tramp bude sahranjen na vojnom groblju Arlington, iako on nije služio vojsku i nema pravo na takvu sahranu

20.02.2021

17:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija