• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

24.02.2021

11:39

AMERIČKO NUKLEARNO ORUŽJE MORA BITI VRAĆENO NA TERITORIJU SAD! Lavrov poručio NATO-u: Nećemo raspoređivati rakete u regionima gde nema vaših!

Vesti

AMERIČKO NUKLEARNO ORUŽJE MORA BITI VRAĆENO NA TERITORIJU SAD! Lavrov poručio NATO-u: Nećemo raspoređivati rakete u regionima gde nema vaših!

Podeli vest

Predlog Rusije da se rakete srednjeg i kratkog dometa, kopnenog baziranja, ne raspoređuju u regionima u kojima neće biti raspoređeno slično američko oružje ostaje na snazi, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov tokom ženevske Konferencije o razoružanju

- Uzdržanost u raketnoj sferi u uslovima prekida važenja Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa ostaje pitanje od prvostepene važnosti. Naš predlog ostaje na snazi: nećemo raspoređivati takve rakete kopnenog baziranja u regionima u kojima nisu raspoređena slična sredstva američke proizvodnje. Pozivamo države NATO-a da preduzmu slične korake. Naši konkretni predlozi o uzajamnim merama verifikacije su dobro poznati - rekao je Lavrov.

On je naglasio da je Moskva otvorena za višestrani dijalog o pitanju razoružanja sa svim državama koje poseduju nuklearno naoružanje, između ostalog sa Velikom Britanijom i Francuskom.

Foto: printscreen/tvzvezda.ru

- Insistiramo da Rusija i SAD i drugi učesnici "nuklearne petorke" još jednom potvrde osnovnu formulu da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on nikada ne treba da bude pokrenut - ukazao je Lavrov.

Infrastruktura za brzo reagovanje američkog nuklearnog oružja u inostranstvu mora biti likvidirana, podvukao je ruski ministar.

- Američko nuklearno oružje mora biti vraćeno na teritoriju SAD, a infrastruktura za njegovu instalaciju u inostranstvu, likvidirana - rekao je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija