• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bog rata

25.02.2021

10:49

RUSKI PLAĆENICI U CENTRALNOAFRIČKOJ REPUBLICI! Objavljen snimak kako pripadnici VAGNER GRUPE pripremaju GULAŠ OD KROKODILA! /VIDEO/

Vesti

RUSKI PLAĆENICI U CENTRALNOAFRIČKOJ REPUBLICI! Objavljen snimak kako pripadnici VAGNER GRUPE pripremaju GULAŠ OD KROKODILA! /VIDEO/

Podeli vest

U kulinarskom svetu meso krokodila je na veoma velikoj ceni. Mnogi smatraju da je oporo i žilavo, zbog izgleda same životinje koja je jedan od glavnih predatora u životinjskom svetu. Međutim, tekstura krokodilskog mesa najviše podseća na piletinu. Gurmani koji su probali ovo meso kažu da je ukus mesa kombinacija piletine/ćuretine i rakova

Centralnoafrička Repubilka je postala novi poligon za pripadnike ruskih plaćeničkih vojnih kompanija koje u ovaj deo sveta šalju veliki broj svog ljudstva.

To su veoma iskusni ljudi koji su prošli ratišta od Kavkaza pa sve do Sirije. U njihovim redovima nisu retki ni veterani avganistanskog rata koji se i dalje veoma dobro drže, zahvaljaujući redovnim treninzima ali i pravilnoj ishrani. Procena je da u ovoj zemlji Grupa Vagner ima 800-1000 svojih ljudi.

Oni su na terenu CAR angažovani kao obezbeđenje važnih vojnih i političkih ličnosti, realizuju programe obuke za lokalne snage, a učestvuju i u borbama. Često je njihovo učešće presudan faktor prilikom ostvarivanja odlučujuće prednosti u borbi.

Snimek pripreme reptila od strane pripadnika ruske Vagner grupe možete pogledati OVDE.

Na video materijalu se vidi priprema sveže ulovljenog krokodila. Centralnoafrička Republika je bogata ovim reptilima. U kulinarskom svetu meso krokodila je na veoma velikoj ceni. Mnogi smatraju da je oporo i žilavo, zbog izgleda same životinje koja je jedan od glavnih predatora u životinjskom svetu. Međutim, tekstura krokodilskog mesa najviše podseća na piletinu. Gurmani koji su probali ovo meso kažu da je ukus mesa kombinacija piletine/ćuretine i rakova.

Ova poslastica neverovatno je bogata proteinima, omega-3 masnim kiselinama, B vitaminima, kalijumom, fosforom i drugim korisnim materijama, a takođe sadrži minimalnu količinu masti i holesterola. Koncetracija proteina u jednom kilogramu krokodilskog mesa je značajno veća u odnosu na mesa domaćih životinja (piletina, svinjetina, govedina i sl.).

Prilikom pripreme uglavnom se kuva, ali se može i peći na roštilju. Posebno je meso repa interesantno za prženje. Ono se može marinirati raznim začinima. Odlično se slaže sa povrćem, jajima i pečurkama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

FLOTILA RUSKIH BRODOVA ŽURI DA ZAVRŠI SEVERNI TOK 2, Ameri napadaju one koje spajaju cevi! SVE OČI SU UPRTE U NEMAČKU, a ona neće...
Planeta

FLOTILA RUSKIH BRODOVA ŽURI DA ZAVRŠI SEVERNI TOK 2, Ameri napadaju one koje spajaju cevi! SVE OČI SU UPRTE U NEMAČKU, a ona neće...

U hladnim vodama kraj Bornholma, danskog ostrva na Baltičkom moru, odvija se složena igra mačke i miša. Flotila ruskih brodova žuri da završi izgradnju Severnog toka 2. U međuvremenu, američka vlada, nova kao i stara (Trampova) cilja kompanije koje su umešane, direktno ili indirektno u izgradnju ovog gasovoda. Kako saga ulazi u svoju završnicu, sudbina cevovoda može zavisiti od ishoda ove trke

24.02.2021

18:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija