• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Daily mail

26.02.2021

09:35

NEVEROVATAN PREBEG IZ SEVERNE KOREJE! Plivao ŠEST SATI, pogranična služba totalno zakazala! /VIDEO/

Vesti

NEVEROVATAN PREBEG IZ SEVERNE KOREJE! Plivao ŠEST SATI, pogranična služba totalno zakazala! /VIDEO/

Podeli vest

Severnokorejski prebeg snimljen je nadzornom kamerom kako je uspeo da pređe najčuvaniju granicu na svetu koja na 38. paraleli razdvaja Severnu od Južne Koreje koja je povučena daleke 1953. i da ne bude odmah uhapšen, nego par sati kasnije posle lutanja

Vlasti Južne Koreje saopštile su da je ovaj prebeg uspeo da bude neotrkiven veliki deo svog puta uključujući tu plivanje i provlačenje.

Snimak nadzornih kamera koje je uspela da dobije južnokorejska televizija TV Čosun prikazuje siluetu muškarca koji se kreće dok taj prostor osvetljavaju reflektori. 

Takođe navedeno je i da je on za svoj prebeg koristio ronilačko odelo i peraje i da je kako navodi ova televizija plivao punih šest sati u okeanu i uspeo da uđe skoro dve milje unutar teritorije Južne Koreje, rekao je šef Združenog generalštaba, koji je naveo da je glavni krivac za ovaj propust pogranična služba.

Prebeg se po izlasku iz mora provukao ispod ograde, popeo se kroz odvodni tunel i dokopao se Južne Koreje.

Uprkos tome što je aktiviran alarm i pojavio se na nadzornim kamerama više puta, prebeg je uočen tek tri sata kasnije kad je izašao na obalu.

Južnokorejskim trupama trebalo je nekoliko sati da ga lociraju i uhapse.

Kašnjenje u hapšenju prebega ponovo su aktivirale kritike na pograničnu službu zbog nedostatka budnosti.

Prebeg preko demilitarizovane zone su inače retka, jer su angažovane velike snage koje sa obe strane čuvaju to područje. Osim čuvara taj prostor je prekriven bodljikavom žicom i nagaznim minama.

Inače broj prebega se povećao od kada je Severna Koreja  prošle 2020. zatvorila ganricu sa Kinom da bi se sprečila pandemija koronavirusa. Severnokorejskoj policiji i vojsci je naređeno da pucaju na svaki pokušaj prebega, što je usporilo mnoge u nameri da napuste Severnu Koreju i domognu se Kine, pa sad pokušavaju da se dokopaju slobode na juga i prođu najčuvaniju granicu na svetu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija