• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.03.2021

22:27

CEO SVET SE PITA GDE JE DŽO?! Zašto potpredsednica SAD vodi razgovore sa svetskim državnicima UMESTO BAJDENA?!

Vesti

CEO SVET SE PITA GDE JE DŽO?! Zašto potpredsednica SAD vodi razgovore sa svetskim državnicima UMESTO BAJDENA?!

Podeli vest

Potpredsednica SAD Kamala Haris razgovarala je sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom bez prisustva predsednika Džoa Bajdena. To je bio samo jedan u seriji njenih kontakata sa svetskim državnicima u poslednje vreme, a zašto sa njima nije razgovarao Bajden nije objašnjeno

Odsustvo Džoa Bajdena u važnim razgovorima sa svetskim državnicima veoma je upadljivo, piše RT.

Bajden je sa Netanijahuom razgovarao u februaru, a poslednji njegov razgovor sa nekim od svetkih lidera bio je sa predsednikom Gvatemale Alehandrom Džamateijem Faljom pre nekoliko dana.

​Međutim, Harisova je, pored Netanijahua, razgovarala sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, australijskim premiojerom Skotom Morisonom, šefom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom.

Neuobičajeno je što Kamala Haris, koja pre izbora nije imala diplomatskog iskustva, vodi razgovore koji su inače rezervisani za predsednika, a pogotovo što je Bajden bio potpredsednik SAD u dva mandata i ima decenijsko iskustvo diplomatije kao senator.

Kako piše „Politiko“, to je mogući signal da Bajden želi da joj pruži neophodno iskustvo u međunarodnim poslovima, ali i da je istakne kao svoju moguću naslednicu, budući da će imati 82 godine kada mu se završi prvi predsednički mandat.

Bajdenovo prvi meseci predsedničkog mandata neuobičajeni su u još mnogo čemu. Još nije održao nijednu predsedničku konferenciju za štampu, iako je inaugurisan 20. januara, već se umesto njega u Beloj kući pojavljuje portparolka Džen Psaki. Njegovi nastupi u javnosti su retki i uglavnom su po unapred određenom scenariju. Kada je nedavno ponudio da odgovara na pitanja novinara tokom onlajn konferencije, ona je prekinuta, a taj njegov poziv kasnije je izbačen.



Rastuća uloga Kamale Haris u administraciji i Bajdenovo izbegavanje javnosti obnovili su kritiku sa republikanske strane, koja je bila česta tokom predizborne kampanje, da su njegove mentalne sposobnosti upitne i da zbog toga dozvoljava da Harisova „preuzme šou“, navodi RT.

- Bajdenov tim ne veruje da ovaj predsednik može da odgovori na pitanja, osim onih koja postavljaju probrani novinari - naveo je saradnik Foks njuza i „Hila“ Džo Konča.

Šin Heniti, takođe novinar Foksa, u razgovoru sa republikanskim senatorom Markom Rubijom konstatovao je da se Bajden „muči kognitivno“. Rubio je dodao da je Bajden „instrument i lutka za radikalno, nekontrolisano ludilo ekstremnih levičara u njegovoj partiji“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zajko Kukurajko

pre 2 godine

kako gde je? pa potpisuje priznanja USA genocida nad INDIJANCIMA i CRNCIMA, zatim genocide nad Japancima (Nagasaki&Hirošima) [mada ni Japan nije nevinašce] nad VIJETNAMCIMA, Korejom, Kinom i Formozom, Indijom i Cejlonom, komplet Bliskom istoku, komplet Africi, komplet Srednjoj i Južnoj Americi, dobrom delu Evrope, UDSSR [sada Ruskoj federaciji-ostatak se ulizao USA] - ne mogu da nastavim, izlizaće mi se tastatura tipkajući - al' se ne sekiram, ima vremena do kraja mandata, ne mora da ustaje iz fotelje, tako i tako tretira čim krene... ... ... a ona Kamila [Kamala] troši olovku za olovkom... ... ... pozdrav INFORMERU i svim pratiocima, vaš Zajko Kukurajko

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija