• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.03.2021

15:46

NEMAČKU TRESE SKANDAL! Član stranke Angele Merkel primao mito za nabavku zaštitnih maski!

Vesti

NEMAČKU TRESE SKANDAL! Član stranke Angele Merkel primao mito za nabavku zaštitnih maski!

Podeli vest

Nemački poslanik iz stranke nemačke kancelarke Angele Merkel, Nikolas Lebel izjavio je danas da će se odmah povući iz nacionalnog parlamenta zbog toga što je primio mito za posredovanje prilikom nabavke maski za lokalne vlasti

"Da bih sprečio dalju štetu svojoj stranci, povlačim se iz Bundestaga", naveo je u saopštenju Lebel, član Hrišćansko-demokrtaske unije (CDU), preneo je Rojters.

Lebel se našao na udaru kritika nakon što je juče rekao da će podneti ostavku iz poslaničkog kluba CDU, ali da će zadržati svoje mesto u donjem domu parlamenta do opštih izbora u septembru.

On je najavio da napušta politiku, jer je otkriveno da je njegova privatna kompanija na samom početku pandemije korona virusa ostvarila profit od trgovine maskama.

Kritike su stigle iz opozicionih stranaka, ali i iz njegove, pošto je obelodanjeno da je njegova privatna kompanija zaradila 250.000 evra trgujući maskama na samom početku pandemije.

Ovaj skandal izazvao je oštre kritike i u pokrajini Baden-Virtemberg iz koje dolazi poslanik Lebel.

Suzan Ajzenman, Lebelova stranačka koleginica i kandidatkinja za predsednicu pokrajinske vlade, izjavila je za nedeljnik Špigel da je neprihvatljivo da se jedan poslanik u parlamentu bogati tokom ozbiljne krize.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kontemplacije običnog srpskog

pre 3 godine

Da li ste u Srbiji videli nekog političara koji je dao ostavku u zadnjih 5, ili 10 godina? Ove naše ni puškom ne možeš oterati, oni bi samo promenili stranku i aminovali novoj vlasti. Strankari , kako ih je pogrdno nazivao Arčibald Rajs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija