• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

27.11.2019

11:57

(VIDEO) BIO JE BOG NA GITARI, A RODIO SE NA DANAŠNJI DAN! Da je živ, Džimi Hendriks bi imao 77 godina!

Live TV

(VIDEO) BIO JE BOG NA GITARI, A RODIO SE NA DANAŠNJI DAN! Da je živ, Džimi Hendriks bi imao 77 godina!

Podeli vest

Na današnji dan 1942. rođen je američki rok pevač, gitarista i pisac pesama Džimi Hendriks, jedan od najpopularnijih muzičara u svetu 1960-ih godina. Umro je 1970, od prekomerne doze droge

8. p.n.e. - Umro je Flak Kvint Horacije, jedan od najvećih pesnika antičkog Rima.

1570 - Umro je italijanski arhitekta i vajar Jakopo Sansovino (Jacopo), graditelj Biblioteke Svetog Marka i Lođete u Veneciji, statua Neptun i Mars na stepeništu Duždeve palate i reljefa u mermeru u lođi Crkve Svetog Marka.

1701 - Rođen je švedski fizičar i astronom Anders Celzijus, tvorac skale za merenje toplote koja je po njemu dobila naziv.

1895 - Umro je francuski pisac Aleksandar Dima Sin (Alexandre Dumas Fils). Proslavio se romanom "Dama s kamelijama", prema kojem je napisan libreto za Verdijevu operu "Travijata".

1991 - Savet bezbednosti UN odobrio je slanje mirovnih snaga u Jugoslaviju.

1997 - U sukobima srpskih snaga bezbednosti i kosovskih Albanaca kod mesta Srbica i u selu Rezniće poginula su dva policajca i jedan Albanac, a četiri policajca su ranjena.

2001 - NASA je saopštila da je svemirski teleskop Habl otkrio atmosferu planete udaljene od Zemlje 150 svetlosnih godina. To je prvi put da je direktno detektovana atmosfera neke planete van Sunčevog sistema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija