• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

17.04.2020

10:00

BIO JE NAŠ NAJVEĆI PRIRODNJAK I OSNIVAČ BOTANIČKE BAŠTE! Na današnji dan rođen je Josif Pančić (VIDEO)

Live TV

BIO JE NAŠ NAJVEĆI PRIRODNJAK I OSNIVAČ BOTANIČKE BAŠTE! Na današnji dan rođen je Josif Pančić (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 1814. godine u Ugrinama, kod Bribira rodio se botaničar i prirodnjak Josif Pančić, prvi predsednik Srpske kraljevske akademije. Otkrio je novu vrstu endemsko-reliktnog četinara nazvanu "Pančićeva omorika". Osnovao je i uredio Botaničku baštu u Beogradu

1492 - Kristofer Kolumbo dobio je saglasnost i novac od španskog kralja Ferdinanda V i kraljice Izabele da istraži "Zapadni okean". Na tom putovanju Kolumbo je otkrio američki kontinent.

1790 - Umro je američki naučnik i državnik Bendžamin Frenklin.

1894 - Rođen je državnik i političar Nikita Hruščov, prvi sekretar CK KPSS od 1953. do 1964.

1916 - Rođena je Sirimavo Bandaranaike, koja je jula 1960. postala premijer Cejlona, današnje Šri Lanke, kao prva žena na takvoj dužnosti u svetu.

1924 - Rođen je vajar Jovan Kratohvil.

2014 - Umro je kolumbijski pisac i nobelovac Gabrijel Garsija Markes.

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija