• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Ruptly

12.06.2019

12:57

(EKSKLUZIVNI VIDEO) GLAVA DŽINOVSKOG SIBIRSKOG VUKA NETAKNUTA POSLE 30.000 GODINA!

Live TV

(EKSKLUZIVNI VIDEO) GLAVA DŽINOVSKOG SIBIRSKOG VUKA NETAKNUTA POSLE 30.000 GODINA!

Podeli vest

Glava džinovskog sibirskog vuka, stara 30.000 godina, otkrivena prošle godine u oblasti Abijski u ruskoj pokrajini Jakutija, danas je predstavljena javnosti u potpuno očuvanom stanju

Ruski naučnici objavili su snimak zabeležen prošle godine na kome se vidi kako jedan od njih vadi glavu iz zamrzivača i otkriva je. Potpuno netaknuta glava, sa krznom i oštrim zubima pravo je čudo od otkrića.

"Već smo pronalazili vučje ostatke bez krzna i mekog tkiva, ali na ovoj glavi ostale su i uši i jezik. Mozak je savršeno očuvan, što je potvrdila i magnetna rezonanca", rekao je vođa istraživačkog projekta Valerij Plotnikov.

Prema izveštaju japanskih naučnika koji su sproveli studiju, u pitanju je vuk star između dve i četiri godine, koji je živeo pre 30.000 godina. Istraživači su tokom 2015. i 2017. otkrili i tri lavlje jazbinem ali do danas nije pronađen nijedan životinjski ostatak.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paja

pre 4 godine

A sta je ovde dzinovsko??? Tela nema a glava ostala???

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija