• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N1/informer.rs

20.07.2019

17:44

(VIDEO) NE VIĐA SE SVAKI DAN! Džinovska raža potražila pomoć ronioca u Australiji!

Live TV

(VIDEO) NE VIĐA SE SVAKI DAN! Džinovska raža potražila pomoć ronioca u Australiji!

Podeli vest

Interakcija morskih stvorenja s ljudima nije baš tako česta pojava, a primer jedne džinovske raže u Australiji koja je snimljena kako u više navrata prilazi roniocima tražeći od njih pomoć, pobrao je simpatije i izazvao oduševljenje korisnika interneta

Snimci prikazuju ražu koju su meštani nazvali "Pegica" (Freckles) kako se približila grupi ronilaca na dah, u zalivu Ningalu, na zapadu Australije, pokazujući im da ispod oka ima zabodenu ribarsku kuku.

Jedan od ronilaca uklonio je kuku nakon nekoliko pokušaja zaronjavanja, a snimci neobičnog susreta postali su viralni na društvenim mrežama.

ŽIVOTINJE NOSE TAJNE PORUKE! Šta znači kad vidite leptira, bubamaru, guštera ili zmiju?

- Bili smo zaista srećni da vidimo džinovsku ražu, i najpre smo par puta ronili pod vodomkako bismo provedeli par trenutaka s njom - rekao je fotograf Monti Hal.

- Međutim, posle nekoliko minuta smo primetili da ima riblju kuku zakačenu ispod desnog oka, a ona sama je nekoliko puta okretala stomak ka vođi grupe Džejku - dodao je i objasnio da je retkost da morska stvorenja okreću svoj najosetljiviji deo tela ka drugima.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

- To nije bila moja mašta, ona se nanovo vraćala, okretala i zastajala u vodi, i - očigledno - tražila je neku pomoć - ispričao je Hal.

Ronilac je na kraju dobio neka klješta i izvadio kuku.

IŠUTIRANI IZ VENECIJE! Zbog kafe novčano kažnjeni i proterani!

- Džejk je dobio nekoliko klješta, i napravio je nekoliko pokušaja, a raža se svaki put okretala kako bi mu dopustila da joj priđe, rana je očigledno bila bolna. Konačno, uspeo je da izvadi kuku, a raža se smestila na dno mora i ostala s nama još malo - ispričao je fotograf.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija