• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

17.10.2019

14:03

OVO JE NAJMODERNIJI VRTIĆ U SRBIJI! Jedino što mu nedostaje su liste čekanja! (TV IN)

Live TV

OVO JE NAJMODERNIJI VRTIĆ U SRBIJI! Jedino što mu nedostaje su liste čekanja! (TV IN)

Podeli vest

Izgradnjom novog vrtića Ub je postao jedino mesto u Srbiji u kome nema liste čekanja, a po izgledu i kvalitetu sadržaja sigurno je među najmodernijim

- Mogu slobodno da kažem da je ovo najsavremeniji i najlepši vrtić u celoj Srbiji. Izgradnja ovog novog objekta znači svima mnogo, pre svega roditeljima, jer je i kod nas kao u svakom gradu u Srbiji bilo liste čekanja, ali je taj problem konačno rešen i to ne samo za ovu godinu, već i za buduće vreme - kazala je direktorka PU “Ub” Gordana Milosavljević Marković.

Foto: RINA

Ona ističe da je u ovoj predškolskoj ustanovi upis dece i dalje u toku, a očekivanja su da će već sledeće godine, broj upisane dece biti i veći.

Direktorka ističe da je zgrada novog vrtića povezana toplom vezom sa starim objektom i da sada čine celinu od oko 6000 metara kvadratnih.

Zgrada novog vrtića urađena je po svim svetskim standardima, u njoj se nalazi velika fiskulturna sala, velika trezarija koju koriste sva deca a serviraju im se tri obroka koja se po nalogu nutricioniste pripremaju u najmodernijoj kuhinji. U okviru vrtića postoji i preventivna zdravstvena zaštita u kojoj rade tri medicinske sestre. U prizemlju zgrade nalaze se četiri sobe, dok je na spratu devet, od kojih je čak sedam za decu jaslenog uzrasta.

Foto: RINA

Gordana Milosavljević Marković

Prema direktorkinim rečima svi mališani od srednje, pa sve do predškolske grupe, pohađaju tečaj engleskog jezika koji je potpuno besplatan jer ga lokalna samouprava finansira.

I vaspitači imaju samo reči hvale jer su uslovi u kojima sada rade baš onakvi kako propisuju standardi ove profesije.

Foto: RINA

Željka Tadić je vaspitačica već 20 godina u ovoj predškolskoj ustanovi i kako kaže radila je tokom svog staža u selu, starom vrtiću a sada ima priliku da radi u novoj zgradi.

- Sobe su veoma prostrane, sve je čisto i novo, a upravo ovakvi uslovi nam omogućavaju da sa decom mnogo kvalitetnije radimo i ispratimo sve zadatke predviđene planom i programom - kaže vaspitačica Željka i dodaje kroz osmeh da im na ovakvim uslovima mogu sve kolege pozavideti.

Foto: RINA

Željka Tadić

Prema njenim rečima deca su oduševljena i svi zajedno uživaju u ovim fantastičnim uslovima koje imaju.

Majka trogodišnjeg mališana koji u vrtić ide već dve godine kaže da je prezadovoljna.

Foto: RINA

- Deca imaju odlične uslove, a ono što nam je zanimljivo jeste da i ovako mala deca učestvuju u različitim kreativnim radionicama - kaže ona i dodaje da veruje da će se zahvaljujući činjenici da mesto za prijem dece više nije problem, rađati više dece u Ubu.

- To mnogo znači, ja to najbolje znam jer sam majka troje dece i sva idu u vrtić - zaključila je ona.

Gradnja i opremanje ovog najsavremenijeg obdaništa u Srbiji koštalo je 259 miliona dinara, država je u izgradnju vrtića uložila 218 miliona, dok je za opremanje uloženo 40 miliona dinara. Inače, u dva gradska vrtića upisano je 600 ubskih mališana, dok je po selima oko 70 predškolaca.

Predškolsku ustanovu “Ub” čine dva vrtića sa 24 vaspitne grupe i 10 pripremnih predškolskih grupa u seoskim mesnim zajednicama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija