• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

20.01.2020

14:40

SRPSKA AMBASADA U BUDIMPEŠTI ČUVA SEĆANJE NA JOVANA DUČIĆA! Zavirite u prostorije u kojima je živeo naš pesnik! (VIDEO)

Live TV

SRPSKA AMBASADA U BUDIMPEŠTI ČUVA SEĆANJE NA JOVANA DUČIĆA! Zavirite u prostorije u kojima je živeo naš pesnik! (VIDEO)

Podeli vest

Ekipa tvin.rs imala je priliku da poseti ambasadu Srbije u Budimpešti i tom prilikom uđemo u prostorije u kojima je nekada živeo Jovan Dučić

Srpski pisac, pesnik i diplomata je od 1932.  godine živeo na prvom spratu u zgradi ambasade, a prostorija u kojoj je on boravio, kao i kupatilo, se čuva u originalnom izdanju iz tog perioda i u njima se ništa nije menjalo.

Prema legendi koja postoji Jovan Dućić je zgradu u kojoj se sada nalazi naša ambasada dobio od grofice iz Translivanije. Ona mu je poklonila ovu vilu u znak sećanja na njihovu veliku ljubav, kada je on prešao u Rim. Zbog toga ambasada i dan danas čuva originalan nameštaj iz tog vremena.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija