• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

20.05.2020

11:46

ŠETALIŠTE SA PODNIM GREJANJEM I BINA USRED JEZERA! Najatraktivnija planinska destinacija promenila imidž, uloženo dva miliona evra!

Live TV

ŠETALIŠTE SA PODNIM GREJANJEM I BINA USRED JEZERA! Najatraktivnija planinska destinacija promenila imidž, uloženo dva miliona evra!

Podeli vest

U srcu najvećeg turističkog centra u Srbiji već mesec dana radovi na rekonstrukciji izvode se u punom jeku. Kraljev trg na Zlatiboru dobiće potpuno nov izgled, a od 15. jula ponovo će biti u funkciji i spreman za turiste

- Iskoristili smo vanredno stanje da završimo najgrublje radove. Pešačka staza biće dugačka 1300 metara. Promenada kreće od teniskih terena, preko Kraljevog trga i vodiće sve do hotela Tornik. Ceo taj popločani deo imaće podno grejanje, pa u zimskim mesecima neće biti potrebe za posipanjem soli i rizle, niti za upotrebom mašina za čišćenje. Pre nekoliko godina testirali smo da li je to na Zlatiboru moguće odraditi i dobili smo potvrdu, da je to izvodljivo - rekao je za RINU, predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Foto: RINA

Milan Stamatović

Za vreme radova Zlatibor je ostao bez jezera na Kraljevom trgu, jer je u sklopu radova predviđena i njegova rekonstrukcija. U planu je izmeštanje kišnog kolektora i izgradnja optočnih kanala, koji će sprečiti da površinske i bujične vode prljaju jezero.

- Od sada će se jezero puniti čistom izvorskom vodom. Biće odrađeni i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju, postavljena plutajuća bina. U samom centru zameniće se i dopuniti dotrajale instalacije, vodovodna i kanalizaciona mreža. Vrednost radova iznosiće oko dva miliona evra, jer uvek dodajemo još neke sadržaje. Novac smo obezbedili iz opštinskog budzeta i uz pomoć kompenzacije sa investitorima koji svoja sredstva ulažu u Zlatibor - kaže Stamatović.

Svi objekti i sportski sadržaji sa privremenim dozvolama, biće izmešteni iz centra u posebno građene objekte koji će se nalaziti na potezu od Zlatnog bora, pa do ulaska u centar Zlatibora. Radi se i na izmeštanju saobraćajnice u centru i novi ulaz iz pravca Nove Varoši, tako da će saobraćaj biti dodatno rasterećen, a turistima omogućen brži prolazak.

ZLATIBOR OSTAO BEZ JEZERA! Popularno turističko mesto dobija potpuno novi izgled! (Video)

NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU NALAZI SE U NAŠOJ ZEMLJI! Turistički projekat godine privodi se kraju! (Video)

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija