• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

29.09.2020

19:41

TOP 2 KINESKA JELA! Napravite sami kod kuće!

Live TV

TOP 2 KINESKA JELA! Napravite sami kod kuće!

Podeli vest

Piletina je omiljeno meso mnogih od nas. U kineskoj kuhinji zauzima jako bitno mesto, a recepti za pripremanje jela koja sadrže ovo meso su mnogobrojni. Osim piletine, pirinač, povrće i soja sos su nešto bez čega ova kuhinja ne bi bila to što jesta. Ako ne volite da idete po restoranima ovo je način da kinesku kuhinju dovedete za svoju trpezu.

Piletina na kineski način

Sastojci:

700 g belog mesa

400 g kupusa

200 g praziluka

200 g pečuraka

50 ml soja sosa

200 g šargarepe

Belo meso iseći na kockice. Propržiti ih na ulju. Izvaditi meso iz posude. Povrće iseći na trakice. Propržiti tako što prvo dodate luk, šargarepu, nakon dva-tri minuta kupus, a na kraju dodate pečurke. Kad povrće omekša, vratite piletinu i dodajte soja sos. Služite uz pirinač.

Foto: Pixabay

 

Piletina sa đumbirom i gljivama

Sastojci:

400 g pilećeg filea

1 kašika gustina

200 g šampinjona

50 ml ulja

1 čen belog luka

1 kašičica naseckanog đumbira

1 kašičica vegete

½ kašičice soli

nekoliko kapi susamovog ulja

Meso nasecite na tanke rezance i izmešajte ga s gustinom. Očišćene šampinjone narežite na tanke listiće. Na vrućem ulju ispecite meso i izvadite ga. Na istoj masnoći dodajte šampinjone, pa i njih ispecite.

Meso vratite u posudu sa šampinjonima, dodajte naseckani beli luk, đumbir, vegetu, so i sve dobro promešajte. Na kraju dodajte susamovo ulje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija