• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: wikipedia

06.02.2021

12:15 >> 15:16

KRENULI SU IZ BEOGRADA U ČETVRTAK U 15:04.... I NIKADA NISU STIGLI KUĆI! Ovo je najtragičnija sportska priča svih vremena!

Live TV

KRENULI SU IZ BEOGRADA U ČETVRTAK U 15:04.... I NIKADA NISU STIGLI KUĆI! Ovo je najtragičnija sportska priča svih vremena!

Podeli vest

Minhenska tragedija simbolizuje jednu od najvećih sportskih tragedija. Ako ne i najveću. Na današnji dan, pre 63 godina, ekspedicija Mančester junajteda doživela je avionsku nesreću u kojoj su poginule 23 osobe, a 19 je povređeno.

Vraćajući se sa meča protiv Crvene zvezde, u okviru Kupa evropskih šampiona, specijalni avion sa 38 putnika i šest članova posade srušio se prilikom uzletanja na minhenskom aerodromu. Stali su da natoče gorivo i nikada nisu poleteli.

Nakon dva neuspešna pokušaja uzletanja, usledio je treći. Pokušaj koji se ispostavio kao pogrešna odluka jer avion nije uspeo da dostigne željenu brzinu. Zakačio je dve obližnje zgrade, pao i odmah zapalio dve kuće.

Glavni uzrok nesreće, prema nemačkim vlastima, bio je led koji je pronađen na krilu aviona, a kao glavni krivac za tragediju proglašen je kapetan aviona Džejm Tejn.

Međutim, ipak nije bilo tako. Saznajte u videu ko je bio glavni krivac za ovu katastrofu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija