• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2019

13:15

(VIDEO) MIŠA JANKETIĆ BIO KIDNAPOVAN SA FUDBALERIMA BUDUĆNOSTI! Tri naoružana muškarca 20 sati su ih držali kao taoce

Live TV

(VIDEO) MIŠA JANKETIĆ BIO KIDNAPOVAN SA FUDBALERIMA BUDUĆNOSTI! Tri naoružana muškarca 20 sati su ih držali kao taoce

Podeli vest

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketi preminuo je u sredu u Beogradu u 81. godini

Pored maestralnih uloga i kultnih citata, ostaće upamćen i po tome što je bio u avionu koji je otet zajedno sa sa fudbalerima Budućnosti i kolegama Markom Nikolićem i Žarkom Lauševićem. Više od 20 sati kao taoce trojica kriminalaca držali su 98 putnika i osam članova posade.

Avion kojim je putovao Miša otet je 26. septembra 1981. godine, a  JAT-ov "boing 727-200" trebalo je iz Titograda da poleti za Beograd. Naime, tog dana dvadesetočlana ekspedicija podgoričkog kluba krenula je na prvenstveni meč sa Vojvodinom u Novi Sad.

(VIDEO) POSLEDNJI INTERVJU MIŠE JANKETIĆA! Informer s velikanom glumačke scene u JDP!


Slučajno sa fudbalerima našli su se i glumci. Tako je Miša iz svog ugla objasnio svoje viđenje ovog događaja.

- Već je prošlo 35 godina. Trudim se da stvari koje nisu lepe ostavim iza sebe. Ali ja to tada nisam doživeo kao neku opasnost, već kao neku avanturu, nešto nesvakidašnje... Mi smo glumci malo deformisani što se toga tiče.

PREMINUO MIŠA JANKETIĆ! Jedan od najvećih srpskih glumaca umro u 81. godini!

 

Ta "avantura" počela je neposredno pošto su poleteli iz Dubrovnika, gde je avion sleteo kako bi primio još neke putnike za Beograd. Trojica ljudi naoružani pištoljima i nožem brzo su se izdvojili i počeli da viču da je avion otet i da će ubiti svakog ko im se suprotstavi. Bili su to Borivoje Jelić, Mirko Križić i Milan Prpić. Naredili su pilotu da avion usmeri ka Italiji, ali su se predomislili i promenili kurs ka Tel Avivu. Otmica je okončana najviše zahvaljujući diverziji i požaru koji su putnici iscenirali.

- Niko nas nije oslobodio. Sami smo se oslobodili. Čak su i strane novine pisale danima "Ne otimajte Jugoslovenima avione", "Putnici kidnapovali kidnapere" - pričao Janketić o diverziji koju su sproveli putnici.

Zanimljivo je i to da je tokom čitave otmice Miša Janketić razmišljao samo o tome da stigne na vreme u Beograd, na predstavu "Tramvaj zvani želja" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- I stigao sam. A kada se zavesa podigla, publika me je dočekala velikim aplauzom. Bio je to najčudniji aplauz koji sam dobio u životu. Njima je bilo drago da sam živ, a ja to uopšte nisam tako doživljavao - govorio je Miša  Janketić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija