• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: N. Terzić

21.05.2019

15:44

(VIDEO) MINISTAR SPORTA I OMLADINE VANJA UDOVIČIĆ DODELIO 1003 STIPENDIJE!

Live TV

(VIDEO) MINISTAR SPORTA I OMLADINE VANJA UDOVIČIĆ DODELIO 1003 STIPENDIJE!

Podeli vest

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelijo je stipendije sportistima i studentima iz Fonda za mlade talente

Vanja Udovičić dodelio je danas u Кombank dvorani ugovore o stipendiranju vrhunskim sportistima i stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Univerziteta odbrane i Кriminalističko-policijske akademije u Beogradu.

Od 2014. godine Fond za mlade talente Republike Srbije, "Dositeja"  dodelio je 3.514 stipendija studentima završne godine osnovnih i master akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, a koje imaju sedište u Beogradu.

Foto: MOS

Uz čestitke mladim studentima i sportistima, ministar je istakao da su stipendije jedan od najvažnijih pokazatelja staranja države o mladima.

- Ponosni smo što ulažemo u naše mlade, našu najsvetliju sadašnjost i budućnost! U današnjem svetu znanje je moć, i zato putem stipendija koje smo danas dodelili nastojimo da omogućimo što većem broju mladih da stiču raznovrsna znanja kako bi bili još konkurentniji na tržištu rada, kao i da se dodatno stručno usavršavaju i razvijaju kao ličnosti koje će postati noseći stub našeg društva. I ove godine smo povećali broj stipendija za studije u Republici Srbiji na sadašnjih 1.360 takvim odlukama želimo da pokažemo da država brine o mladim talentima i uspešnim sportistima i time pravilno i pravovremeno ulaže u svoju budućnost- izjavio je ministar Udovič i dodao:

- Broj stipendista mladima koji studiraju u Republici Srbiji sa 1.000 povećan je na 1.360, stipendija sa  25.000 na 30.000 dinara. Po Кonkursu za stipendiranje najboljih studenata za školsku 2018/19. godinu, Fond je dodelio 588 stipendija studentima sa visokoškolskih ustanova sa sedištem u Beogradu. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija