• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

15.03.2019

15:37

(ŠOK VIDEO) VOZAČ 'LASTE' DIVLJAO KOD MLADENOVCA! Autobusom išao 102km/h i preticao bez migavca

Podkast

(ŠOK VIDEO) VOZAČ 'LASTE' DIVLJAO KOD MLADENOVCA! Autobusom išao 102km/h i preticao bez migavca

Podeli vest

Na internetu osvanuo snimak autobusa na liniji Beograd - Mladenovac kako juri po lokalnom putu. U "Lasti" kažu da su identifikovali vozača i da će ga kazniti
Ugroženi putnici

U autobusu je bilo dosta putnika, čija je sigurnost bila ugrožena
"Lasta"

Vozač autobusa preduzeća "Lasta" snimljen je kako jureći velikom brzinom bez davanja migavca pretiče na lokalnom putu kod Mladenovca! Video je napravio kamiondžija, koji je i sam prekršio saobraćajna pravila, i postavio ga na društvene mreže.

Na snimku se vidi kako autobus u punoj brzini poprilično riskantno pretiče kamion koji se i sam kreće brzinom tek nešto ispod 100 km/h. Naknadnom istragom utvrđeno je da je vozilo koje je saobraćalo na liniji Beograd - Mladenovac išlo 102 km/h na putu, gde je dozvoljeno 80 km/h, a da se incident dogodio na delu puta Mali Požarevac - Vlaško Polje. Ovo je već drugi incident u "Lasti" u poslednjih mesec dana, posle skandala sa kondukterkom koja je uhvaćena kako kod Kikinde vozi autobus bez dozvole.

Saobraćajna policija ispituje slučaj

Kako su nam rekli u Saobraćajnoj policiji, sam snimak ne može da posluži kao dokaz za pisanje prijave protiv vozača, ali će ovaj slučaj svakako biti ispitan.
- Ispitaćemo ceo incident i u saradnji sa "Lastom" pronaći vozača koji je kršio saobraćajne propise. Na osnovu tahografa može da se utvrdi koliko je vozio, tako da bi ovaj slučaj mogao da se procesuira, rekli su nam u Saobraćajnoj policiji. 

U ovom preduzeću su, odmah pošto su videli snimak, identifikovali vozača i najavljuju da će ga oštro kazniti.

- Čim smo pregledali video, odmah smo odreagovali, jer kao preduzeće ne tolerišemo bilo kakvu bahatost naših vozača u saobraćaju. Ceo slučaj se desio u sredu oko osam sati ujutru, na deonici puta Mali Požarevac - Vlaško Polje, dok je autobus prevozio putnike za Mladenovac. Naš vozač, star 35 godina, pokazalo se kasnije na tahografu, preticao je kamion pri brzini od 102 km/h na mestu gde je ograničenje bilo 80. Autobus je bio polupun, odnosno polovina od ukupnog broja sedišta je bila popunjena. Zbog ugrožavanja sigurnosti putnika i bahaćenja u saobraćaju vozač će biti kažnjen. Naknadno će biti odlučeno da li će biti suspendovan ili će mu biti smanjena plata - rekli su u "Lasti" i naglasili da se nadaju i da će vozač kamiona uskoro biti identifikovan i kažnjen pošto je i on napravio više prekršaja.

Foto: printscreen

Profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić kaže da je najgore od svega što ovakve teške prekršaje čine profesionalci, kao što je vozač autobusa, ali i kamiona, koji je sve to snimao, takođe vozeći neprilagođenom brzinom.

Ozbiljan problem

Kad se ovako u saobraćaju ponašaju profesionalci, koji veći deo života provode na točkovima, onda je to ozbiljan problem
Milan Vujanić

- Da su ovakve prekršaje napravili obični vozači, pa da čovek i nađe neko opravdanje. Njih čovek udari po džepu i nada se da će ih to opametiti. Međutim, kad se ovako u saobraćaju ponašaju dvojica profesionalaca, koji veći deo života provode na točkovima, onda je to ozbiljan problem. Nema sumnje da su oba vozača, i ovaj što vozi kamion, a i ovaj što prevozi ljude autobusom, u teškim prekršajima jer i jedan i drugi voze brže od dozvoljenog. Ako se uzme u obzir činjenica da najveći broj saobraćajnih nesreća i nastaje zbog prekoračenja brzine, onda je i više nego jasno kolika su ova dvojica opasnost na drumovima - kaže Vujanić.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović ističe da su oba vozača samo za vreme trajanja ovog snimka napravila po dva veoma opasna prekršaja.

Foto: printscreen

 

- Vozač autobusa, osim što je dokazano prekoračio brzinu za 22 km/h, nije uključio ni migavac, čime nije signalizirao onima što mu idu u susret da je ušao u preticanje, što je ozbiljan prekršaj. Sa druge strane, kamiondžija sam priznaje da krši brzinsko ograničenje, a pritom nonšalantno uzima telefon u ruke i sve to snima. U suštini, to je neodgovorno i zakonski zabranjeno ponašanje oba vozača, koji bi trebalo da su profesionalci - kaže Okanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dannbo

pre 5 godina

Vozaci lastinih autobusa cim izadju sa stanice Auto komansa,prestroje se u krajnju levu traku i ne dozvoljavaju nikome da ihpretekne.Iako imaju oznaku o ogranicenju brzine i na samim autobusima ponasaju se kao gospodari sudbine.Policija bi malo sa presretacima i njih trebala da pretrese.

Kamiondzija

pre 5 godina

Kao prvo,kamioni su elektronski ograniceni na max 90km/h. Kao drugo,ovde je u pitanju kombi,a ne kamion.I malo dete bi prepoznalo kabinu kamiona. Nemojte mesati babe i zabe!

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija