• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas/zrenjaninski.com

15.05.2019

20:47

(VIDEO) PONOVO RADI IMT, SRPSKI TRAKTOR KREĆE U OSVAJANJE SVETA, prvi primerak biće predstavljen na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu!

Podkast

(VIDEO) PONOVO RADI IMT, SRPSKI TRAKTOR KREĆE U OSVAJANJE SVETA, prvi primerak biće predstavljen na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu!

Podeli vest

Prvi traktor koji je izašao iz obnovljenog pogona fabrike IMT u Jarkovcu biće predstavljen na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Meštani ovog sela u opštini Sečanj, koje je svojevremeno obradovala vest da će novi vlasnik fabrike IMT, indijska kompanija "Tafe", ponovo otvoriti pogon u Jarkovcu, sada su dobili i zvaničnu potvrdu da su namere inostranog gazde zaista ozbiljne."

Pomoćnica predsednika sečanjske opštine i bivša upravnica pogona u Jarkovcu Biljana Savović potvrdila je za portal zrenjaninski.com da je urađeno prvih sedam probnih traktora. Oni će, kako je navela, krasiti izložbeni štand na novosadskom Poljoprivrednom sajmu.

- Trenutno je angažovan manji broj ljudi, jer su pripreme za zvaničan početak rada pogona još uvek u toku. Hala u kojoj će se odvijati proizvodnja za sada nije u potpunosti osposobljena za rad. Prema poslednjim informacijama, zvaničan početak rada pogona u ovom selu mogao bi se očekivati u septembru ove godine - istakla je Savović.

Ona podseća da su svojevremeno ovde postojali dobri elektro-zavarivači. Oni su bili deficitarni u kompaniji IMT, pa su ovdašnji radnici išli na ispomoć u druge pogone. U najbolje vreme IMT u Jarkovcu zapošljavao 120 radnika. U tom pogonu, koji je sada preuzeo "Tafe", proizvodile su se jednoosovinske prikolice nosivosti 3,5 tona, kao i stranice za traktorske kabine. Najviše proizvoda, po rečima naše sagovornice, plasirano je na tržišta Republike Srpske i Kosova. Međutim, fabrika u Jarkovcu prestala sa radom pre nekoliko godina.

- Pogoni u Jarkovcu su i dan - danas dobro očuvani. Osim proizvodne hale, tu se nalaze i farbara i skladišni prostor - ističe Savović.

Planovi indijskog investitora

Podsetimo, Indijci su za 66,8 miliona dinara stekli pravo na intelektualnu svojinu IMT-a koja uključuje brend, nacrte dizajna i autorska prava, kao i nekretnine u Jarkovcu. Zemljište gde je fabrika IMT-a, pak, ostaje u vlasništvu Srbije. 
Prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, najavljeno je da bi proizvodnja novih IMT traktora mogla početi najkasnije za godinu dana. Kako je rečeno, ključne komponente, poput motora, stizaće iz Indije, dok će se u Srbiji praviti ostali delovi i sklapati traktori sa oznakom IMT.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bulatović: Borko nastavlja da širi zlu antisrpsku propagandu!
Politika

Bulatović: Borko nastavlja da širi zlu antisrpsku propagandu!

U iščekivanju odluke Dragana Đilasa o tome da li će udostojiti svoje birače učešćem na beogradskim izborima koji će se održati 02. juna, ili će ipak preovladati njegova neodgovornost i nesposobnost, prvi među političkim licima koje Đilas plaća i izdržava, Borislav – Borko Stefanović, jutros se pojavio na Radio Televiziji Srbije.

18.04.2024

12:52

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija