• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: RINA

03.06.2019

11:50

(VIDEO) KRAJ SVETA JE BLIŽI NEGO ŠTO STE MISLILI! Nalazi se na Dunavu i ima odličan kačamak!

Podkast

(VIDEO) KRAJ SVETA JE BLIŽI NEGO ŠTO STE MISLILI! Nalazi se na Dunavu i ima odličan kačamak!

Podeli vest

Mnogi vidovnjaci i astrolozi tragali su za krajem sveta, ali nikome nije palo na pamet da se on nalazi baš na obali Dunava. Na dva sata od Beograda, u Prahovu, postoji kafana u kojoj vreme ide unazad i koju svi znaju pod imenom „Kraj sveta”

Na tromeđi Srbije, Rumunije i Bugarske nalazi se kraj sveta, ali ako ste očekivali kataklizmu, sve je suprotno jer se ovde, reklo bi se uživa.

"Suprugova ideja je bila da damo ovakvo ime kafani, jer nema dalje, preko Dunava teško da može. Ovde moraju svi da stanu", rekla je za agenciju RINA gazdarica Branka Čelojević, inače Vlajna.

Na kraju sveta je i prilično živahno, po ceo dan je gužva. Odavde niko ne žuri, jer nećete verovati, vreme ide u rikverc.

"Tri i po godine radim ovde. Mirno i lepo mesto, a gosti su nam radnici, šoferi i brodarci. Ako neko prvi put dođe, čudno im je što na časovnik na zidu ide unazad, ali kada se raspitaju vide da nema drugog mesta do granica sa Bugarskom a i preko Dunava ne mogu i moraju da se vrate. Onda im bude sve jasno", kazala je konobarica Zorica Ilić.

Ako niste znali na kraju sveta se ne ostaje ni gladan. Specijaliteti koji se ovde služe su vlaški kačamak i krnace.

"Kačamak pravimo od domaćeg kukuruznog brašna i masti, preko njega može sir a imamo i naš stari vlaški specijalitet krnace koji može da se služi i sa jajima. To nije mleveno meso, jer nekada nisu imali kako da ga samelju, već više seckano, koje se drži u masti, jer nije bilo frižidera. Mast je služila da se meso ne pokvari", priča Branka koja ne vodi samo posao već je i glavna kuvarica.

I kada se sve sabere i oduzme, sve te apokaliptične priče bar ovde na kraju sveta ne izgledaju nimalo strašno. A nekome ovde i nije kraj već neki novi početak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija