• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

06.06.2019

21:44 >> 21:45

(VIDEO) SRBI ĆE REMONTOVATI RUSKE HELIKOPTERE - PUTIN OTKAČIO UKRAJINU! Dodik otkrio šta je posao veka! KOMŠIJE, ŽAO NAM JE, ALI...

Podkast

(VIDEO) SRBI ĆE REMONTOVATI RUSKE HELIKOPTERE - PUTIN OTKAČIO UKRAJINU! Dodik otkrio šta je posao veka! KOMŠIJE, ŽAO NAM JE, ALI...

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Rusija snažno privržena poštovanju Dejtonskog sporazuma i međunarodnog prava, kao i da želi da sarađuje sa celom BiH, a ne samo sa Republikom Srpskom

Dodik je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Sankt Peterburgu, rekao da je to bio susret dvojice istomišljenika po mnogim pitanjima i istakao da Rusija ne podržava „avanturistički" pristup Dejtonskom sporazumu.

- Nisu spremni na 'avanture' kada je reč o sadržaju Dejtonskog sporazuma, niti podržavaju ono što su radili pojedini partneri sa zapada koji su tumačili duh, a ne slovo tog dokumenta - izjavio je Dodik za RTRS.

Kako je naveo, tema razgovora bilo je i formiranje vlasti u BiH, situacija na KiM i u Severnoj Makedoniji, kao i nedavno održani izbori za Evropski parlament.

Dodik je kazao da je sa Lavrovom razgovarao i o nastavku saradnje Rusije i Republike Srpske u oblasti privrede, poljoprivrede, turizma i kulture.

- Ocenili smo da je naša saradnja dobra i da kroz moju ulogu u Predsedništvu cela BiH može dobiti mnogo više od saradnje sa Rusijom, koja želi da sarađuje sa svima u BiH, a ne samo sa Republikom Srpskom - rekao je Dodik.

Dodao je da je na sastanku bilo reči i o ranije započetom projektu za sertifikaciju zavoda „Orao" iz Bijeljine u kojem bi bili servisirani helikopteri ruske proizvodnje.

- Iz poznatih razloga Rusija više ne daje sertifikate institutima u Ukrajini, gde su ranije servisirani ruski helikopteri, tako da je ovo prilika da ga mi steknemo. Dobili smo obećanje da će se ići u tom pravcu - kazao je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija