• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

10.06.2019

20:06

(VIDEO) RUSIJA ĆE PUĆI OD SMEHA, AMERI OSTALI BEZ FLOTE STRATEŠKIH BOMBARDERA V-1B LANCER: Moskva dolila ulje na vatru, TU-160 JE TIP TOP I SPREMAN ZA AKCIJU!

Podkast

(VIDEO) RUSIJA ĆE PUĆI OD SMEHA, AMERI OSTALI BEZ FLOTE STRATEŠKIH BOMBARDERA V-1B LANCER: Moskva dolila ulje na vatru, TU-160 JE TIP TOP I SPREMAN ZA AKCIJU!

Podeli vest

Američka ratna avijacija ima na raspolaganju 62 strateška bombardera V-1V Lancer. Ali, za borbu je spremno jedva nekoliko

Air Forces Times je ovu neprijatnu istinu otkrio prenoseći podatak komiteta Predstavničkog doma Kongresa SAD za oružane snage. Preneo je i ocenu da je ovakvo stanje flote V-1B suzilo i dovelo u pitanje mogućnosti Pentagona za upotrebu dalekoletne avijacije u ratnim uslovima.

Air Forces Times navodi da je glavni problem u tome što je najmlađi V-1V proizveden pre 31 godinu, a nedustaju i delovi i ostalo za njihovo održavanje.

Iz Kongresa SAD  je "procurilo" i da se situacija sa B-1B toliko pogoršala da njihove posade trenažne letove izvode na avionima drugog tipa. U martu su bili suspendovani svi letovi tih aviona. Zbog problema sa padobranima za usporavanje pri sletanju.

V-1B je nadzvučni strateški bombarder i jedan od tri tipa teških bombardera u američkoj avijaciji. Može da nosi i klasično i nuklearno naoružanje, a može i da obezbeđuje podršku kopnenim snagama. Korišćen je u američkim agresijama na Avganistan, Irak, Siriju i Srbiju.

Ministarstvo odbrane Rusije ocenilo je da je Tu-160, koji je vršnjak V-1V, u svemu superioran američkom konkurentu.

Može da ponese do 45 tona bombi i raketa, a "Amerikanac" samo 35 tona. Može da leti brzinom do 2230 kilometara na sat, a V-1V - do 1300 kilometara. Tu-160 ima dolet do 7300 kilometara, a V-1B - 5543. Tu-160 se pojavio 1987. i mlađi je od prvog B-1V Lancer  samo dve godine.

Poređenje američkom B1b i ruskog Tu-160 pogledajte u sledećem video zapisu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17