• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: RINA

18.06.2019

11:58

(VIDEO) OVAKO ĆE IZGLEDATI AERODROM MORAVA U LAĐEVCIMA! Direktor Aerodroma Srbije pokazao nam novu SRPSKU VAZDUŠNU LUKU!

Podkast

(VIDEO) OVAKO ĆE IZGLEDATI AERODROM MORAVA U LAĐEVCIMA! Direktor Aerodroma Srbije pokazao nam novu SRPSKU VAZDUŠNU LUKU!

Podeli vest

Kako bi se ukrcali u avion i poleteli u željenom pravcu građani zapadne Srbije do sada su morali prvo da otputuju do Beograda ili Niša

To putešestvije od 28. juna postaće prošlost, jer na Vidovdan Aerodrom “Morava” konačno se otvara i za civilni saobraćaj.

U Lađevcima su u toku psolednje pripreme, a po svemu sudeći, biće ovo savremena vazdušna luka. Kako će izgledati unutrašnjost “Morave” pokazao nam je lično direktor Aerodroma Srbije, Mihajlo Zdravković.

Foto: RINA

Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbija

- Uloženo je dosta truda, ali i finansijskih sredstava kako bi naša država dobila i treći civilni aerodrom. Vredno se radi i ovih nekoliko dana pred samo otvaranje i do Vidovdana će sve biti spremno za prve letove - kaže Zdravković za agenciju RINA.

Na aerodromu u Lađevcia posao će dobiti pedeset dvoje ljudi, a ovtvaranje ove vazdušne luke doneće nemerljiv ekonomski i turistički potencijal.

- Očekujemo veliki protok putnika, ali i robe. Time će rasti i mogućnost za nova zapošljavanja, jer u krugu aerodroma biće otvoreni fri šopovi, kargo agencije, banke - istakao je Zdravković.

Za saradnju sa civilnim aerodromom Morava već su zinteresovane i svetske avio kompanije, a prvi avioni poleteće najverovatnije ka Turskoj i Nemačkoj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nenad belusevic

pre 4 godine

Jos nam fale putnici samo.NI manje zemlje ni vise aerodroma.

tooooo

pre 4 godine

super putnika nema jer nece da idu okolo naokolo

Kizo

pre 4 godine

Sredite te prilaze aerodromu,mislim na travu i korov,slova na aerodromskoj zgradi,deluje vrlo ne odgovorno.O prosirenju piste otom potom!

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija