• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

08.08.2019

13:29

(VIDEO) ZAGRMELE TRUBE U GUČI! Ministar Nedimović zaigrao kolo, sledeći Sabor otvara Vučić!

Podkast

(VIDEO) ZAGRMELE TRUBE U GUČI! Ministar Nedimović zaigrao kolo, sledeći Sabor otvara Vučić!

Podeli vest

Zagrmele su trube kroz dragačevsku varošicu. Podizanjem Saborske zastave i intonoranjem himne "Sa Ovčara i Kablara" otvoren je 59. Sabor trubača

Ovo je praznik veselja koji slavi srpsku tradiciju, a kao svaka svetkovina ima svog domaćina ove godine to je ministar poljoprivrede u Vladi RS, Branislav Nedimović.

Foto: RINA

- Sunce prži, a posle poplave i grada uvek dođe sunce. Ja sam ove godine smeo da dođem u Guču, jer malina ima dobru cenu - rekao je Nedimović i dodao.

Foto: RINA

- Nek zagrme trube, ovo je Srbija. Ovde su svi dobrodošli, srpski seljak sve će dočekati raširenih ruku. Pokušaću da sledeći Sabor bude domaćin predsednik Vučić jer ova manifestacija to zaslužuje - izjavio je Nedimović i zaigrao kolo u centru kod spomenika.

Foto: RINA

Prema njegovim rečima Sabor u Guči je jedinstven i nigde nema dobrog provoda kao u ovoj varošici.

Foto: RINA

- Džaba Nemcima fest u Minhenu i Brazilcima karneval u Riju. Nek Srbija na tren zastane, nek čuje trubu Guče da vidi šta se ovde dešava jer ovo je Srbija i ovo nema nigde. Bez ovih trubača, koji grme i pucaju, nema ničega - poručio je Nedimović na otvaranju 59. Sabora trubača u Guči.

Sabor trubača u Guči trajaće do 11. avgusta, a glavno takmičenje očekuje se u subotu u crkvenoj porti.

- Ove godine trubu smo vratili sa mesta gde je sve počelo pre 59. godina, siguran sam da će to vratiti i stare saboraše - izjavio je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mihajlo

pre 4 godine

Vučić? Sledeće godine će doći ali kao običan građanin...

avavspc

pre 4 godine

Da li će doći vučko. Kakav primitivizam i seljaštvo. Jad i beda, nekultura !!!

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija