• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2019

14:33

(VIDEO) AKO NEKO HOĆE NAJBOLJE IZBORNE USLOVE, TO JE SNS! Orlić nedvosmislen posle razgovora sa opozicijom!

Podkast

(VIDEO) AKO NEKO HOĆE NAJBOLJE IZBORNE USLOVE, TO JE SNS! Orlić nedvosmislen posle razgovora sa opozicijom!

Podeli vest

Funkcioner SNS Vladimir Orlić izjavio je da su se u današnjem razgovoru vlasti i opozicije na FPN-u, posvećenom finansiranju izborne kampanje, čuli već poznati stavovi i istakao da SNS nema problem da se drži najboljih i najmodernijih standarda kada je reč o pravilnom postupanju u izbornom procesu

Orlić je posle sastanka rekao da SNS nema problem sa stavovima ODIHR-a, Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a, kada je reč o funkcionerskoj kampanji, odnosno odvajanju javne funckije od stranačkih.

Takođe, nemaju ništa protiv ni da se dodatno unapredi birački spisak, iako je, po njegovoj oceni, taj spisak sada, de fakto, najpreciziniji ikada.

JASNO JE ŠTA IM JE PLAN! Opozicija na sastanku na FPN imala samo jedan zahtev: KAMPANJA BEZ VUČIĆA! U suprotnom, VESELINOVIĆ PRETI NASILJEM NA ULICAMA!

- Imamo nameru da pozovemo delegaciju OEBS-a da se uvere kakvo je stanje i, ako treba nešto da se popravi, to su stavri koje za SNS nikada nisu bile sporne. Naš je interes da imamo najbolje standarde u izbornom procesu - rekao je Orlić.

Na pitanje o promeni članova REM-a, RIK-a i Agencije za borbu protiv korupcije, što su zahtevi opozicije, Orlić je rekao da su to nezavisni organi, da je zakon jasan i da oni ne treba zavise od politike, navodeći da je suprotno evropskim standardima, ako stranke postavljaju članvoe tih tela.

Ne treba, kaže, menjati zakon kako bi on bio lošiji.

Orlić je primetio i da su predstavnici opozcije na skupu govorili 20 sekundi, a pred novinarima 20 minuta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Kakve je uslove davala opozicija dok je bila na vlasti.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija