• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Rebić/A. Crnomarković

16.10.2019

10:00

POLICAJCI IZ KINE ZVEZDE U BEOGRADU! SVI BI DA SE SLIKAJU S NJIMA! Bili smo sa mešovitom srpsko-kineskom patrolom! (TV IN)

Podkast

POLICAJCI IZ KINE ZVEZDE U BEOGRADU! SVI BI DA SE SLIKAJU S NJIMA! Bili smo sa mešovitom srpsko-kineskom patrolom! (TV IN)

Podeli vest

Zajedničke patrole srpskih i kineskih policajaca poslednje tri nedelje postali su glavna atrakcija Beograda. Organi reda iz naše i najmnogoljudnije zemlje sveta gde god da se pojave izmame osmehe, a najviše su oduševljeni kineski turisti, koji ih zaustavljaju i žele da se slikaju sa njima

Ekipa TV IN prošetala je centrom Beograda sa srpsko-kineskom policijskom patrolom. Nju su činili Zoran Jovanović i Irena Jovanović iz Policijske uprave Stari grad i Đin Jao i Čeng Peijeng iz kineske provincije Hebej.

Foto: Novak Đurović

Policajci iz Kine su nam, u retkim pauzama između priče i slikanja sa oduševljenim turistima, ali i Beograđanima, ispričali kako su zadovoljni u Srbiji i da su dosta naučili od svojih domaćina.

Foto: Novak Đurović

- U Beogradu smo tri nedelje i nažalost već se za sedam dana vraćamo kući. Izuzetno nam se dopada ovde i stekli smo brojna nova iskustva sa našim kolegama iz Srbije. Jako smo zadovoljni saradnjom sa vašom policijom i mislim da smo mogli dosta toga da naučimo jedni od drugih. U Kinu se vraćamo sa mnogo uspomena i zanimljivih anegdota - priča Din Jao i dodaje:

Foto: Novak Đurović

- Pamtićemo veliki broj ljudi iz Kine koji su nas pozdravljali na svakom koraku i slikali se sa nama. Bilo im je zanimljivo što mogu usred Beograda da pričaju na maternjem jeziku. Ali često nam prilaze i Beograđani. Pitaju nas šta radimo ovde, kako je u našem gradu, šta nam se sviđa ovde... - rekao nam je Đin Jao i potom otkrio šta je naučio da kaže na srpskom jeziku:

Foto: Novak Đurović

- Naučio sam na vašem jeziku da kažem 'zdravo', 'hvala' i 'doviđenja' - otkrio je on.

Zadovoljstvo nisu krili ni naši policajci u patroli, koji kažu da su im kolege iz Kine prenele njihova iskustva u poslu.

Foto: Novak Đurović

- Način na koji oni rade u Kini drugačiji je od našeg, tako da smo učili jedni od drugih. Međusobno smo se sporazumevali na engleskom jeziku, koji smo dodatno učili uoči njihovog dolaska. Kada smo kod jezika, naše kolege iz Kine su nam mnogo pomogle u sporazumevanju sa kineskim turistima koji su tokom boravka ovde bili opljačkani ili su imali neki drugi problem. To nam inače zadaje mnogo muka jer dosta njih ne govori engleski jezik i teško se sporazumevamo kada dođe do neke naše intervencije. Bilo je i zanimljivih situacija, ali mi je najupečatljivije koliko Kinezi, pogotovo oni stariji, vole da se slikaju sa policajcima - kaže Irena Jovanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija