• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

22.11.2019

11:13

SREBRENICA JE DANAS NAJBEZBEDNIJI GRAD U BIH! Gradonačelnik Mladen Grujičić o gradu nekad i sad! (TV IN)

Podkast

SREBRENICA JE DANAS NAJBEZBEDNIJI GRAD U BIH! Gradonačelnik Mladen Grujičić o gradu nekad i sad! (TV IN)

Podeli vest

Na pomen Srebrenice niko ne ostaje ravnodušan. Kako je biti gradonačelnik Srebrenice 20 godina nakon rata objasniće nam Mladen Grujičić. On ističe da je teško biti načelnik opštine koja je opterećena prošlošću

- Teško je biti gradonačelnik Srebrenice u kojoj je mnogo stvari montirano, u  kojoj su uprte oči međunarodne zajednice, i u kojoj sa svih strana dolaze pritisci i prati se svaki potez. Pogotovo kad je u pitanju srpski načelnik, u ovom slučaju ja - kaže Grujičić.

Na pitanje da li će uskoro biti zatvorena rasprava navodnog genocida u Srebrenici, Grujičić kaže da za to treba vremena.

- To je političko pitanje I na to mora biti politički odgovor, ali treba vremena. Ne verujem da će to biti uskoro. Mi se trudimo kroz svoje delovanje da dokažemo da se u Srebrenici nije desio genocid, ali imamo poštovanje prema svim žrtvama koje su se tamo desile. I prema srpskim i prema bošnjačkim, ali sama kvalifikacija ratnih zločina ne odgovara istini i ne odgovara srpskom narodu. Zbog toga bi srpski narod bio jedini osu|en, pe~atiran kao genocidan narod, nad kojim su se desila tri genocida.

On naglašava i da Bošnjaci I Srbi odlično funkcionišu u ovoj opštini.

- Srebrenica je od početka, iako ima tragičnu prošlost i dosta ljudi stradalo, nikad nije imala incidente na međunacionalnoj osnovi. To je možda jedna od najsigurnijih opština u BiH – podvlači Grujičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija