• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ruptly

02.04.2020

14:45

(VIDEO) KORONU UBIJA VAKCINA STARA JEDAN VEK?! Australijanci testiraju ljude vakcinom protiv tuberkuloze!

Podkast

(VIDEO) KORONU UBIJA VAKCINA STARA JEDAN VEK?! Australijanci testiraju ljude vakcinom protiv tuberkuloze!

Podeli vest

Da li će hrabri eksperiment Australijanaca spasiti svet od najveće zaraze u poslednjih 100 godina? Tamošnji naučnici sprovode testiranja na 4.000 zdravstvenih radnika vakcinom starom jedan vek, onom protiv tuberkuloze

Vođa projekta, doktor Tirdrops kaže da je za ovakvo testiranje ovakvo testiranje potrebno godinu dana, ali da su oni uspeli da ga sprovedu za samo tri nedelje.

- Dakle, BCG vakcina je nastala pre oko 100 godina i koristi se širom sveta da bi se ljudi zaštitili od tuberkuloze. U ovom ispitivanju nasumičnim odabirom selektovano je nešto više od 4.000 zdravstvenih radnika. Neki će dobiti vakcinu, dok će ih drugi pratiti tokom sledećih nekoliko meseci - kaže doktor i dodaje:

- Dok pandemija Kovid 19 hara Australijom, mi ćemo pažljivo nadgledati simptome kod svih učesnika ovog eksperimenta i nadamo se da će BCG vakcina smanjiti ozbiljnost bolesti i njeno trajanje, kako bismo mogli da vratimo naše zdravstvene radnike na prvu liniju fronta mnogo ranije.

Dosadašnji tok testiranja, prema njegovim rečima, ide veoma dobro.

- Već na prvim testovima imali smo 500 učesnika, a čujemo da naše kolege primenjuju istu praksu u inostranstvu. Već postoji testiranje u Holandiji, a sličnih primera imamo i u Nemačkoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, mislim čak i u Sjedinjenim Državama.

Tirdrops ističe da se ovakvi eksperimenti sprovode u strogo kontrolisanim uslovima.

- U potpunosti želim da naglasim da je veoma važno da se bilo kakve intervencije koje su osmišljene da spreče ili pomognu u borbi protiv koronavirusa, koriste samo u okviru dobro dizajniranog i kontrolisanog ispitivanja.

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Da li će hrabri eksperiment Australijanaca spasiti svet od najveće zaraze u poslednjih 100 godina? Tamošnji naučnici sprovode testiranja na 4.000 zdravstvenih radnika vakcinom starom jedan vek, onom protiv tuberkuloze... U JEDNOJ OD TRI EMISIJE RUSKOG TELEVIZIJSKOG SERIJALA (ZAJEDNIČKOG NAZIVA ,,ДОК-ТОК'' A RAZLIČITE TEMATIKE) POSVEĆENIH KORONA VIRUSU JEDAN OD NAJPRIZNATIJIH RUSKIH VIRUSOLOGA JE REKAO DA JE GRUPA NJEGOVIH KOLEGA, POSLE ISCRPNOG PROUČAVANJA OSOBNA KORONA VIRUSA, ZAKLJUČILA DA JE VAKCINU PROTIV KOROA VIRUSA NAJBOLJE NAPRAVITI OD KOMBINACIJE VAKCINE PROTIV TUBERKULOZE (VAKCINA BSŽ), VAKCINE PROTIV MALARIJE I VAKCINE PROTIV JOŠ JEDNE ZARAZNE BOLESTI - ALI SAM NAZIV TE BOLESTI ZABORAVILA. KO NE VERUJE U OVO ŠTO SAM NAPISALA, NEKA NA JUTJUBU NAĐE POMENUTE TRI EMISIJE ,,DOK-TOK'' SERIJALA POSVEĆENIH KORONA VIRUSU, PA ĆE DA SE BRZO UVERI DA SAM NAPISALA ISTINU. (Jutjub: ,,ДОК-ТОК'' - КОРОНАВИРУС'' a voditelj emisije je Aleksandr Gordon).

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17