• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.05.2020

18:25

DR BRANIMIR NESTOROVIĆ JE MNOGO OPTIMISTIČAN! Za epidemiologe još nije gotova epidemija, jer i dalje ima zaraženih! (Video)

Podkast

DR BRANIMIR NESTOROVIĆ JE MNOGO OPTIMISTIČAN! Za epidemiologe još nije gotova epidemija, jer i dalje ima zaraženih! (Video)

Podeli vest

Virus korona je još uvek prisutan u našoj populaciji, iako svi parametri pokazuju da virus slabi, zato insistiramo da građani i dalje drže socijalnu distancu i koriste maske i rukavice u zatvorenom prostoru, izjavila je danas zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević

Na konferenciji u Palati Srbija, Kisić je iznela podatak prema procenama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da je dužina kontakta između dve osobe da bi se virus preneo 15 minuta i dodala da je dužina kontakta u pojedinim slučajevima bila i manja.

- Postoje mogućnosti da se vratimo životu, a da bude bezbedno, zbog toga opšte mere prevencije i dalje ostanju, čak i one, najbanalnije kao što su pranje ruku - rekla je Kisić.

EKIPA TVINA OBIŠLA KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ"! Tamo se vodi prava bitka za živote pacijenata


Upitani za izjavu dr Branimira Nestorovića da je virus sada slab i da je pravo vreme da se što više ljudi zarazi i da je “epidemija završena”, doktor Predrag Kon je rekao da epidemiolog ne može da kaže da je epidemija završena ako u danu ima 114 zaraženih, dok kliničar to može, jer vidi kraj unapred.

Kon je dodao da epidemiolog nikada ne sme da preporučuje zaražavanje, jer je to suprotno onome što epidemiolog mora da radi - da spreči svaku mogućnost zaražavanja.

DOKTORKA DARIJA ODLUČNA! Ne postoje kompromisi kada je zdravlje u pitanju! (Video)

Kisić Tepavčević je rekla da je dr Nestorović uvek dosta optimištičniji nego što su epidemiološka sagledavanja u odnosu na činjenice, ali da to nisu suprotna mišljenja.

- Gledamo različite apsekte. Svi bismo voleli da verujemo da je to tako, a i podaci idu u tom pravcu, ali bilo bi neodgovorno sebe dovesti u rizik, jer ne znate kako će se virus ponašati u jednom organizmu. U zdravom organizmu će to da prođe brzo i lako, ali ne mora uvek - rekla je Kisić Tepavčević.

SRBIJA IMA STABILAN BUDŽET, USKORO POČINJE ISPLATA 100 EVRA! Lični podaci građana biće zaštićeni!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija