• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

15.05.2020

11:15

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Dr Branimir Nestorović otkriva kad je kraj epidemije koronavirusa!

Podkast

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Dr Branimir Nestorović otkriva kad je kraj epidemije koronavirusa!

Podeli vest

Epidemija koronavirusa se bliži kraju i već narednog meseca se sve vraća u normalu, kaže u intervjuu za Informer poznati pulmolog Branimir Nestorović.

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa veruje da je ovaj virus izgubio na snazi i da više nije toliko opasan, kao što je bio pre nekoliko meseci.

Poslednjih dana sve manje ljudi nose maske i rukavice, da li se može reći da smo se prerano opustili?

-Napolju nije više potrebno nositi maske, osim ako se ne nalazite u grupi ljudi. Maske su još uvek poželjne u tržnim centrima i velikim marketima, a rukavice nam nisu potrebne. Trenutno su jako male šanse da se zarazite dodirom. Virus je izgubio na snazi.

Da li očekujete da se virus vrati u narednom period?

-Priče o povratku virusa su bile na početku epidemije, sad je i to diskutabilna tema. Virus se neće vratiti do jeseni, eventualno je moguće da se vrati do decembra, ali i to je pitanje u kojoj meri.

Ukoliko u narednim danima budemo imali više zaraženih, da li će biti vraćene strožije mere zaštite?

-Teško je vratiti neke veće mere, čak i da bude dosta zaraženih. U ovoj fazi uvođenje strogih mera više nije moguće.

Izjavili ste nedavno da bi marihuanu trebalo legalizovati u medicinske svrhe, da li će se to realizovati u našoj zemlji?

-Ona je svuda legalizovana. To je To je medicinska marihuana, a ne marihuana za  pušenje. Većina zemalja u našem okruženju je već koriste, tako da to nije ništa novo.

PRATITE NAS NA YOUTUBE KANALU




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija